For conscience sake...

Sunday, July 12, 2015

Summer cake with oat flakes, fruits and poppy seeds

Ďalší z radu mojich vymyslených receptov na spôsob „čo dom dal“. Keďže
sme mali 2 týždne bez cukru a múky, rozhodla som sa za úspešné dokončenie nášho challenge-u pripraviť niečo sladké, ale tak aby sme nemali veľké výčitky. Mamka nám nabalila višne a maliny, čiže smerovanie bolo jasné. Musím povedať, že sa zjedol rýchlo a chutil aj mamine, ktorá nemá rada veľmi sladké dezerty a pritom bol sladký poriadne.


Oat cake with seasonal fruits:
200g ovsených vločiek
50g kokosových lupienkov
2pl sušených brusníc alebo hrozienok
50 g roztopeného masla
2pl medu
100g mletého maku
2pl kyslejšieho lekváru (ja som dala náš mirabelkový so zázvorom)
Plná miska ovocia (dali sme višne a maliny)
Krém:
400ml mlieka
30g gustín
2 žĺtka
2pl medu
vanilka
Mäta na ozdobu 



Tento koláč môžete, ale nemusíte piecť. Ja som ho dala na 15 minút zapiecť na 150 C, ale úplne stačí  dať ho nakoniec zachladiť.
Zmiešajte ovsené vločky, kokos a sušené ovocie, zalejte roztopeným maslom s medom a natlačte do formy. Mak vymiešajte s lekvárom, prípadne pridajte trochu mlieka, aby vám vznikla lahko roztierateľná masa a opatrne natrite na ovsené vločky. Pozor, nejde to až tak ľahko. Navrch poukladajte ovocie a tu príde čas rozhodnúť sa, či ho chcete zapiecť alebo nie. Krém sa dáva až na záver a nepečie sa. 
100ml mlieka zmiešajte s gustínom, žĺtkami, vanilkou (alebo vanilkovým cukrom) a medom. 300ml mlieka priveďte k varu. Potom pridajte studenú zmes do horúcej a miešajte, kým nezhustne do vami želanej hustoty. Nechajte vychladnúť. Nakoniec rozotrite na ovocie a dajte chladiť do chladničky.

Prajem dobrú chuť!

You Might Also Like

2 komentárov