Rhubarb trifle...

Sunday, May 15, 2016

Čauky! Tento víkend bol perfektný. Mali sme plný dom, najmä vďaka bratovi a jednému havkáčovi navyše - Luckymu, ktorý nám to v našom malom bytíku pekne rozvíril. Užívali sme si peknú sobotu, varili sme, piekli sme, veľa sme jedli a spali. Keďže som mala vážne ťažký týždeň, tak to bol pre mňa taký malý zázrak. Práve preto som sa rozhodla podeliť sa s vami o recept na tento nebeský dezert. Za inšpiráciu vďačím časopisu Apetit, ale trošku som si ho vytunila.   

Malá rada na záver - ak sa vám nechce babrať s vlastným krémom, vanilkový puding poslúži rovnako dobre.Ale pozor - kto raz ochutná vlastný puding, ten už iný asi nebude chcieť. Tak opatrne!


Rebarborový pohár s vanilkovým krémom:

6 stoniek rebarbory (cca 500g)
100g krupicového cukru
1 lyžička citrónovej šťavy
1dcl sladkého vína - neskorý zber (môžte vynechať)
škorica
sušienky (použila som zázvorové vianočné pečivo z Ikea)

Krém:

300ml mlieka
vanilkový lusk
3 žĺtka
60g krupicového cukru
1 a 1/2 lyžice Gustina (kukuričný škrob)
1 smotana na šľahanie
1 vanilkový cukor


Rebarboru očistite a nakrájajte na kúsky dlhé asi ako prst. Dajte do hrnca s cukrom, citrónovou šťavou, vínom a varte na miernom plameni do zmäknutia. (Asi 10-15 min)


Nechajte chladnúť a primiešajte škoricu, konzistencia bude ako na obrázku nižšie. Ak sa viac rozvarí, tak to nevadí, lebo chutiť bude skvelo tak či onak.

Naplňte poháre do 1/3 - tiny a na druhú tretinu rozdrvte sušienky. 


Na krém dajte do hrnca mlieko s luskom z vanilky a priveďte k varu. Nezabudnite vyškrabať semienka vanilky z lusku do mlieka. V miske si vymiešajte žĺtka s cukrom a Gustinom, postupne prilievajte horúce mlieko a miešajte. Celú zmes vráťte do hrnca a varte za stáleho miešania až kým nezhustne na konzistenciu pudingu. 


Smotanu si vyšľahajte s vanilkovým cukrom a postupne primiešajte do vychladeného krému. Naplňte misky do vrchu a na ozdobu môžete použiť napríklad nasekané oriešky.

Tento trifle je neskutočne mňamózny a zaručene dlho neostane v chladničke.


Dobrú chuť!


You Might Also Like

0 komentárov