Spring wardrobe rehab...

Wednesday, April 26, 2017

Hi folks! April is almost over and I have decided that May will be a month of new challenge. I WON'T BUY a single thing. Fashion related of course, it does not mean that I will be starving or something. Please wish me luck as the shops are really tempting. The main reason why I am going to do this is closely related to today's topic. It is like 2 days ago that I got home with two pairs of new shoes. Ok, one pair was from my husband and the 2nd one was more than needed as I have a skirt which I could not wear. (No matching shoes were in my closet.)

Let's get to the wardrobe rehab and let me share few words regarding how and why I am doing what I am doing. In the beggining of each spring and autumn I do a little clean up of my closet. 

In the first phase I check all of my basic Tees, pullovers and jeans. I am looking only for pieces that no longer serve as they should. All T-shirts and shirts that does not look good are going out. In the second phase I am looking for things that I no longer wear, because they do not fit or flatter and these clothes have to leave my closet. 3rd phase is to remove all things that are prehistoric and I did not wear them for more than a year.

When all the things that are no longer needed are on one big pile in front of me, I tend to make 2 piles out of it. Just to have it easier. LOL. The first one is called DONATE and goes away for free (does not matter if to your friend or younger sister or someone in need) and the second one is called SELL. There are tons of FB groups where you can sell your old clothes or you can join a bazaar sell like the Blogger Bazaar I have been to. It is more interactive and therefore more fun.

You won't make fortune, but you can make enough to buy all you need. 
I usually make a list of all things that I need and I try hard to buy meaningful pieces. (Which is not as easy as one could think.)

I hope this can help you to understand your wardrobe better and think just a tiny bit more eco-friendly.

Btw the turban I am wearing is from the Blogger Bazaar as well.

Who is in for the next Bazaar?

Ahojte kamoši! Apríl už takmer skončil, a tak som sa rozhodla, že máj bude mesiacom novej výzvy. NEKUPUJEM absolútne nič. Samozrejme čo sa oblečenia týka, neznamená to, že budem hladovať alebo čo. Prosím zaželajte mi veľa šťastia, pretože obchody sú skutočne lákavé. Hlavný dôvod, prečo idem do niečoho takého úzko súvisí s dnešnou témou. Presne 2 dni dozadu som prišla domov s dvoma pármi nových topánok. Ok, jeden pár bol od môjho manžela a druhý bol viac než potrebný, pretože mám sukňu, ktorú by som bez nich skrátka nemohla nosiť. (V mojom šatníku nebola žiadna iná vhodná obuv.) 

Tak poďme priamo k obnove môjho šatníka, nižšie je zopár slov o tom ako a prečo robím to, čo robím. V skratke by sa dalo povedať, že na začiatku každej jari a jesene si tak trochu prečistím svoj šatník. 

V prvej fáze skontrolujem všetky základné kúsky ako tričká, pulóvre a džínsy. Hľadám len tie, ktoré už neslúžia tak, ako by mali. Všetky tričká a košele, ktoré nevyzerajú dobre dostanú červenú kartu. V druhej fáze hľadám veci, ktoré už nenosím, pretože mi nesedia či nelichotia a teda musia opustiť moju skriňu. Treťou fázou je odstránenie oblečenia, ktoré je prehistorické a a nenosila som ho viac ako rok. 

Keď sú všetky tie veci na jednej veľkej kope predo mnou, zvyknem z nej spraviť hromady dve. Len aby to bolo jednoduchšie. LOL. Prvá z nich sa nazýva DAROVAŤ a odíde zadarmo (nezáleží na tom, či kamoške alebo mladšej sestre alebo niekomu v núdzi) a druhá sa nazýva PREDAŤ. Existuje veľa FB skupín , kde môžete predávať svoje staré oblečenie, alebo sa môžete pridať ako predajca na bazár, ako je napríklad aj Bloger Bazár, ktorého som sa zúčastnila aj ja. Je to interaktívnejšie, a preto aj oveľa zábavnejšia forma predaja. 

Nezarobíte milióny, ale môžete získať dosť na to, aby ste si kúpili všetko, čo potrebujete. Zvyčajne si spravím zoznam vecí, ktoré potrebujem doplniť  a veľmi sa snažím nakupovať iba zmysluplné kúsky. (Čo nie je také jednoduché, ako by si mohlo zdať.) 

Dúfam, že vám tento článok pomôže lepšie pochopiť váš šatník a myslieť aspoň trošku ekologicky. Mimochodom turban, ktorý mám na sebe, je tiež z Bloger Bazáru.

P.S. Inšpiráciu na článok mám od zlatej Ashby z www.dia.com.

Kto sa chystá na ďalší Bazár?

Shop my outfit:
Basic Tee - Mango (Similar)
Jeans - Pull&Bear (Similar)
Gold jacket - (Voderady)
Shoes - Reserved (Similar)
Bag - Xmas gift
Turban - Blogger Bazaar
Sunnies - C&A (Bory Mall)


You Might Also Like

4 komentárov

  1. Tak teda želám veľa šťastia! :) Snáď sa ti podarí nič nekúpiť, aj ke´d je to niekedy veľmi ťažké. Ja sa snažím šetriť si na nejaké lešie kúsky, tak uvidím, čo z toho bude. Ale upratať si v skrini by mi bodlo už tiež :D

    www.sinnamona.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Simi,

      už aj kamoška do toho ide, tak sa budeme podporovať a verím, že mesiac zvládnem, dúfam, že sa naučím lepšiemu plánovaniu a skončím s bezhlavým nakupovaním :D a tebe držím palce, je to super nápad šetriť si na lepšie/drahšie kúsky..aj toto mám v pláne..v podstate som už aj začala, ale bude to dlhá cesta :D

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..please note that all unknown comments that are submitted ONLY to make an ad for a website will be deleted.

      Delete