Čo potrebujete vedieť pri cestovaní s batoľaťom?

Wednesday, June 07, 2017

Ahojte priatelia! Už dlhšie som nepísala do sekcia „Mommy“ a bola by škoda nepodeliť sa o moje dojmy z prvej cesty lietadlom so Zacharym. Poviem Vám, že už odkedy bol v brušku, mala som v úmysle na našu prvú spoločnú dovču letieť k moru, ideálne iba niekde na skok. Niekde, kde to poznám, nepociťujem jazykovú bariéru, jedlo mi chutí a kde sa budem cítiť ako doma. Malorka bola jasná voľba a keď Maťko na stránke Tour De Svet - Lacne Cestovanie  postol letenky za 40 Eur, tak sa klikalo, volalo a bookovalo. 



Letenky už boli a pár dní pred odletom som začala riešiť, čo potrebujete vedieť pri cestovaní s batoľaťom, no a teda moc výsledkov mi milý Google nevyhodil. Tak prišli na rad kamošky, ktoré to už zažili na vlastnej koži a telefonát pediatričke, nech mám aj celú zásobu liekov pre prípad núdze. Samozrejme, že som ťahala 3-kilovú zásobu úplne zbytočne, ale ako povedala pani lekárnička, keď to nekúpite, tak to určite už na druhý deň budete potrebovať a keďže vyzerala, že už má čo to zo života odpozorované, nedalo mi nesúhlasiť.



Leteli sme z Viedne a tam sme sa vybrali autobusom, veď aj také treba vyskúšať. Cesta na letisko ubehla ako voda, zjedli sa nabalené croissanty, postláčali sa všetky možnosti na tablete v autobuse a už sme vystupovali. Na cestu sme kúpili cestovný kočík GMini Travel, ktorý s nami odvtedy cestuje stále a bude až kým ho nezoderieme. Dá sa zložiť jednou rukou a váži hádam ako pečené kura (alebo skôr moriak).



Malý tip „ne“dokonalej matky, uistite sa, že ho máte riadne rozložený, kým doň uložíte svoje dieťa. Zachary sa krásne zložil aj s kočíkom hneď ako som ho posadila. Môj drahý takmer dostal infarkt a ja záchvat smiechu. Zachary vyviazol bez zranení. Takto sme odštartovali. 


Rada číslo 1:
S DEŤMI TO IDE CEZ KONTROLY OVEĽA RÝCHLEJŠIE. Prechádzate cez priority CHECK IN a všetky kontroly prednostne, vybavení ste šup šup a neriešia sa ani tekutiny pre deti, Zachary mal svoju vodu, cuckacie detské výživy a nik ani nežmurkol. Tie si určite zabaľte a nemusíte riešiť sklenené verzie.


Rada čislo 2:
NA LETISKU SÚ DETSKÉ IHRISKÁ. Tento fakt som nikdy nepostrehla. Deti sa tam zabavia a ak máte dosť šťastia, tak aj unavia. Nám krpec zaspal pri pristávaní a cestou späť už pri štarte. Ak má vaše dieťa slabý spánok, tak určite odporúčam slúchadlá EMs for kids. (P.S.: využijete ich aj na koncertoch či letných festoch.) Tie naše maskáčové sú úplne frajerské. 



Rada číslo 3:
PREBAĽOVANIE V LIETADLE sa dá, ale odporúčam mať dieťa správne oblečené, aby ste sa pri hojdaní lietadla nemuseli naťahovať s tisíc a jednou nesprávne natiahnutou somarinou. Odporúčam overalové pyžamká ako má napríklad NEXT.



Rada číslo 4:
KOJENIE nie je tabu. Pri kojení deti oveľa lepšie znášajú zmenu tlaku. Aj pripútané bambíno pokojne pri štarte a pristávaní nakojíte. Baby pás má vôľu a vy si svojho juniora pokojne natočte ako treba, jednak sú deti oveľa pokojnejšie a po druhé môže byť bonusom sladký spánok vášho miminka.



Rada číslo 5:
BUĎTE V KĽUDE. Ak budete pokojný vy, bude také aj vaše dieťa. My sme si oba lety užili a to aj napriek turbulenciám cestou spať. Zachary bol spokojný a vysmiaty. Dokonca sa naučil od kamošky na letisku chodiť po štyroch a to bola pre nás veru veľká vec. 



Držím Vám palce a želám spokojné leto, nech ho už strávite kdekoľvek.




Ak Vás napadne čokoľvek týkajúce sa cestovania s batoľaťom, tak smelo píšte.



P.S.: Gumeným medvedíkom bolo ublížené.


You Might Also Like

2 komentárov

  1. Fuuu, normálne som mala zatajený dych jak som čítala o krpcovi, keď cestuje :D Ale ako hovoríš, keď si ty v kľude, tak je aj on. Super! :) Inak, ani som nevedela, že nejaké slúchadlá pre deti existujú, máš to premakané

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..je to frajer, ale úprimne sa priznávam, že som videla aj frajerských rodičov, ktorý cestujú so 4mi deťmi, 2mi kočíkmi a 3mi autosedačkami a to teda chce normálne, že potlesk..keď raz toto dáme, tak si môžeme povedať, že cestovanie máme zmáknuté :-)

      Delete