Ako si užiť víkend na horách s deťmi?...

Wednesday, February 28, 2018

Čaute kamoši! Dnes pribudol článok do kategórie Mommy, pretože bude o deťoch, s deťmi a pre deti (a ich unavené maminky a rozradostených tatinkov). Ako som už písala na FB a Instagrame tento víkend sme strávili na horách. Ak vás detské blabla reči nebavia, tak prestaňte čítať už tu. 

Nuž tak začíname, sneh som videla z auta, aj z izby a aj z reštaurácie skvelého kids friendly hotela na Donovaloch - Hotela Šport. 

DEŇ 1 - SOBOTA
Z domu sme chceli vyraziť hneď ráno, Bratisku sme však opúšťali o 10tej. Do ciela sme napriek všetkému dorazili pekne na obed a hneď sme ochutnali fajnotky z kuchyne nášho hotela. Kačka a rezeň na jednotku, skvelý personál a hneď vedľa reštaurácie obrovská hracia miestnosť. Nuž splnený sen všetkých rodičov. Zachariáš tam lietal ako utrhnutý z reťaze. Ubytovali sme sa a išlo sa spať alebo na lyže, každý podľa svojho gusta. Ja som spala of course. Ak sa čudujete, kde v príbehu zostal pes, tak zostal v Bratislave.

Hneď ako sa junior zobudil po zaslúženom poobednom spánku, zatiaľ čo si tatino užíval prvé hodiny na lyžiach asi po 100 rokoch, sme sa naobliekali, vytiahli boby aj pekáč a vydali sa do príjemných -13 stupňov (keďže fúkal vetrík, teplota sa javila byť ešte o čosi nižšia). Prvých 5 minút sa zdalo byť všetko v poriadku a už-už sme sa dostali k drevenému mostu ponad cestu, ktorá sľubovala výhľad na svah, keď si to náš junior rozmyslel. Zima, vietor a sneženie si vypýtali svoju daň a taký záchvat, čo nasledoval som už dávno nevidela, dieťa sa urputne snažilo dostať späť do tepla, čo pri reve a hádzaní sa intenzívne zvyšovalo jeho váhu a boby nám takmer zrazilo okolo idúce auto, tak sa teda skončila naša prechádzka a tatinovo lyžovanie.

Vďaka bohu za wellness. Išli sme teda do bazéna a sauny. Detský bazén s 32 stupňovou vodou bol tip-top a junior mal problém opustiť toto teplé stanovisko a presunúť sa na večeru. Predtým ešte infra sauna a mohli sme ísť večerať. 

Na výber bol teplý bufet alebo a la carte. Zvolili sme druhú možnosť, nuž a poviem vám, že ak ste hladní, tak voľte bufet. Kým sme na jedlo čakali, hlad ma donútil zjesť Zachariášovú kašu ako predjedlo. Líčka boli fantastické a porcia ako pre koňa, čo spôsobilo, že som ich jedla ja, junior a tatino musel dojedať. Ten mal ešte aj svoje bryndzové halušky, ale dal to. Potom pokračovala zábava v detskom kútiku a spánok.


 DEŇ 2 - NEDEĽA

Raňajky formou bufetu, druhý pokus o sánkovačku a odpálená batéria v aute pre ten príjemný mrázik, čo bol v noci. Štartovacie káble nás zachránili, užili sme si asi pol hodinku sánkovania, zbalili kufor a hurá domov. Výlet sa vydaril. Tatino si užil celé 2 hodiny na lyžiach a 10 minút v saune, ja som sa najedla a videla som sneh a junior? Ten bol najšťastnejší, hral sa s deťmi, čvachtal v bazéne aj sánkoval. Výlet považujem za úspešný, ale mám aj zopár vychytávok, ktoré by ho vedeli vyšperkovať. Nabudúce si treba zobrať dedka, babku, tetu, uja, skrátka kohokoľvek, kto bude ochotný sedieť 6 hodín v detskom kútiku a potom ďaľšie 3 v bazéne zaťiaľ čo si zalyžujete a užijete pokoj v saune.

A hotel Šport? Odporúčam všetkými desiatimi. Máme v pláne sa tam vrátiť a nie nejde o žiadnu platenú reklamu. 

Ako ste na tom vy? Brávate si na hory posily?

  Držím palce, aby ste nezamrzli a vidíme sa pri ďalšom článku. :)






You Might Also Like

0 komentárov