Fedora hat obsession...

Wednesday, April 18, 2018

Slovak design meets me

Hi all! When Zuzka asked me to join our super powers and create something with the pure slovak design - you can bet that I was excited and when I realised that we are going to create styling for handmade hats from talented Katka and her ALATE brand I just could not resist. Because A - I am obsessed with hats and B - I love challenges. So here we are with our super cool and colorful bomb starring the most lovely Fedora FLOWe hats I have ever seen.



Are hats only for extroverts?


For some reasons and maybe it is just my imagination, I tend to think that most people do not feel comfortable wearing something so pure and simple as a hat for everyday ocassion. It seems to me that it is still considered to be kind of bloggers, stylists and weirdos or let say extroverts piece of accessory. But if you know me well, you have seen tons of different looks including hats which should give you the overall picture that you can really style it differently and look naturally even though you are living in Slovakia.


Long hair vs. short hair dilemma?


Well you can answer this question yourself as Zuzka is having her hair cut short and from my point of view, she looks stunning in the turquoise fedora hat. She picked a bit masculine styling and I am representing the soft feminine look. So no matter if you wear your hair short, midi or long, if you pick the right cut of the hat, you will look splended. 


How pricey are these handmade beauties?


I am not saying that you can buy a handmade hat for the same price as the one from huge chain that has its hatsproduced in China. If you want something that will last longer than a year and support local brand, you will have to have some spare money. The price for Alate hats differs from the type of hat you are looking for but it is moving around 100Eur, so it is not unreachable.

Now guys I need your help as I am desperate. I would love to have one of the Alate hats at home, but I am not sure which color to pick for good - maybe red one? So which one will you suggest?

Photos: Mish Neumann Photography




Slovenský dizajn a ja

Čaute kamoši! Keď sa ma Zuzka spýtala, či by sme spojili naše super schopnosti a vytvorili niečo s čistým slovenským dizajnom - môžte sa staviť, že som bola super mega nadšená a keď mi doplo, že ideme vytvárať stajling ku handmade klobúkom od neskutočne talentovanej Katky a jej ALATE značky, tak som proste nemohla odolať. Pretože za A - som posadnutá klobúkami a za B - milujem výzvy. Tak tu nás máte v super cool a farebnej bombe s hviezdami večera - tými najkrajšími Fedora FLOWe klobúkmi, aké som kedy videla. 


Sú klobúky iba pre extrovertov?


Z nejakého dôvodu mám pocit, ale môže to byť iba moja domýšľavosť, že väčšina ľudí sa necíti úplne pohodlne pri myšlienke na nosenie niečoho tak čistého a jednoduchého ako je klobúk počas bežného dňa.  Zdá sa mi, že ako doplnok je klobúk považovaný za výsadu blogerov, stajlistov, čudákov alebo povedzme extrovertov. Ale ak ma dobre poznáte, tak viete, že v galérii nájdete tonu rôznych lookov s klobúkmi a môžete si sami spraviť obraz o tom, ako klobúk zladiť na rôzne spôsoby a stále pôsobiť prirodzene dokonca aj na Slovensku. 


Dilema dlhých a krátkych vlasov?


Túto otázku si pokojne odpovedzte sami, pretože Zuzka má vlasy kratučké a ja povedzme polodlhé a podľa mňa v tom tyrkysovom Fedora klobúku vyzerá dokonale. Vybrala si trošku maskulínny look a ja som zastrešila ten ženský look. Takže je jedno, či vašu hlavu zdobia ohromne dlhé kadere alebo máte kratučký zostrih, stačí si vybrať farbu a typ klobúka, ktorý vám svedči a je vyhrali ste. 


Aké drahé sú tieto krásky?


Netvrdím, že si môžete kúpiť handmade klobúk za rovnakúcenu ako ten z bežného reťazca, ktorý si necháva svoje klobúky vyrábať v Číne. Ak však chcete niečo, čo vám vydrží dlhšie ako jednu sezónu a podporiť lokálnu značku, tak si budete musieť trošku našetriť.Ceny ALATE klobúkov sa líšia podľa typu, ale pohybujú sa v cene okolo 100Eur, čo nie je nedosiahnuteľná méta. 

A teraz priatelia potrebujem vašu pomoc, pretože som zúfalá. Jasné, že by som chcela mať doma jeden z Alate klobúkov, ale nie som si istá, ktorá farba je tá pravá orechová - možno červená? Tak akú by ste mi poradili?


Photos: Mish Neumann Photography





 Shop my look:
Skirt // Shirt // Earrings - ZARA
Hat - Alate (Buy here)
Shoes - CCC Shoes&Bags
Tights & sunnies - H&M
Jacket - Mango
Bag - Victoria handmade (Buy here)

Take a look at Zuzka HERE. <3






You Might Also Like

0 komentárov