Me, my mom and the mini me...

Wednesday, May 30, 2018

O vzťahoch, mamách a deťoch


Tento článok bude venovaný dňu matiek, dňu žien, dňu otcov a dňu detí. Pretože toto všetko sa aktuálne deje, dialo a bude diať a všetko sa ma bytostne dotýka. Ak budem až príliš sentimentálna, tak pardon, ale tehotenstvo a hormóny si robia, čo sa im aktuálne chce a majú dopad aj na môj mozog. A VEĽKÝ. Bohužiaľ. Musím povedať, že odkedy som mamou, tak sa na mnohé veci pozerám inak. V zásade platí, že predtým ma deti a zvlášť tie cudzie vôbec nezaujímali a v mnohých prípadoch mi dokonca prekážali. Rozhodne nie som fanúšik detí v office. Áno, ja tam chodím pracovať a kaviareň je u nás na 4-tom a 8-mom poschodí. Toto sa vlastne nezmenilo ani potom, čo som sa stala mamou. Ale, zmenili sa iné veci.

Ako sa zmenil môj vzťah k mame

Úprimne sa priznám, že vzťah s mamou je pre mňa veľmi komplikovaná záležitosť. Na začiatok uvediem fakty, ocina nemám a nikdy som ho nevidela, preto bola mama jediná a najbližšia osoba, akú som mala. S maminou sme si v mnohom podobné a v mnohom sme na úplne rozdielnych pologuliach. Určite som po nej zdedila hravosť a bláznivú povahu. Na druhej strane mám rada vo veciach jasno, poriadok a som rada, ak všetko ide podľa plánu, moja mamina je v tomto úplný opak - rada improvizuje, chaos je jej druhé meno a je neskutočne prispôsobivá. Táto naša rozdielnosť nám často spôsobovala komunikačné problémy, ale odkedy som sa odsťahovala a stala mamou náš vzťah sa neuveriteľne zlepšil. Možno už neriešime somariny a viac sa tešíme z prítomnosti a chceme ďalej odovzdať iba to pozitívne.

Ako som sa zmenila ja

Odkedy som sa stala mamou a čoskoro už dvojnásobnou zmenilo sa moje ponímanie strachu. V žiadnom prípade sa zo mňa nestal bojko, ale sú situácie, ktoré na mňa oveľa silnejšie pôsobia teraz než predtým. Napríklad podvedome riešim aké nebezpečenstvo hrozí, ak sa dieťa beží hrať blízko cesty, k jazeru, na preliezačku atď. Toto môj drahý vôbec nedokáže spracovať a zrejme ma trošku upodozrieva z hysterčenia. Rozhodne teraz oveľa viac brzdím na mieste SPOLUJAZDCA. Občas brzdím aj v autobuse. Električku som sa ešte zabrzdiť nepokúšala. Na druhej strane sa mi do života dostal nadhľad a to najmä pri dospelákoch. Naučila som sa akceptovať, že každý sme iný a každý riešime výchovu a život ako taký po svojom. Čo naopak zostalo rovnaké, možno teraz ešte silnejšie je moja láska k spánku. Chcem ho viac a viac a mám ho menej a menej. Neviem ako sa dá táto nerovnováha vysvetliť. Je to pre mňa hotové mystérium.

Oslavujme koľko vládzeme

Deň matiek sme si s mojou mamčou užili na výbornú, skvelý obed v Moore, foteníčko v Medickej odkiaľ sú btw fotky, ktoré vás sprevádzajú celým článkom a potom ešte mini shopping v G.Bare. Dostali sme kvetinky z môjho obľúbeného Ateliéru Papaver, do ruky drink a ja aj mamka sme si odniesli nejaké to oblečenie pre potešenie. Moji chlapci nás sprevádzali, a preto si pre nich na ich sviatky pripravím niečo špeci. Deň detí je za dverami a ja sa neskutočne teším ako si ho užijeme a pre tatina mám na plánovanie našťastie ešte dosť času, ale určite ho necháme aj oddýchnuť si s kamošmi na pivku.

Šaty ako najpohodlnejší kúsok tejto sezóny

Cukríkovo ružová nie je moja farba, ale tieto šaty boli očarenie na prvú. Nebudem sa tváriť, že materiálovo sú tip top, najmä nie na 30+, ale ak je vonku príjemná jar, tak nech sa páči. Sú z Mohita a boli za facku - rozumej niečo málo nad 10 Eur. Šaty, ktoré má mamina sú v mojom šatníku už 2 roky a mám ich z môjho prvého Fashion swapu, ktorého som sa zúčastnila. Verím, že ich raz posuniem ďalšej tehotnej kamoške a vyzerali perfektne aj na mamine. Akste látkovú výmenu (alebo fashion swap) ešte neskúsili, tak odporúčam. Ďalší a tentokrát dvojdňový swap sa bude konať v júni a bude súčasťou BDW. Tak si zapíšte termín 9-10. jún a nezabudnite si do DOT. Contemporary Art Gallery priniesť svoje vytriedené oblečenie. Vstup je 5Eur. Viac info TU.

Dajte mi vedieť, či ste už na Swape boli a či ste si niečo odniesli?

 Shop my look:
Šaty - Mohito // Náušnice - Zara // Šatka - darček // Okuliare a kabelka - SheIn


You Might Also Like

0 komentárov