Ako nebyť super ženou a byť spokojná?

Wednesday, June 27, 2018

Mama Superhrdinka

Nuž priznávam sa bez hanby, že s časovým odstupom by som už veci zrejme riešila inak. Ako viete môj plán bol vrátiť sa do práce po lete, Zaky by už mal rok a kúsok a ja som sa mohla ísť mentálne vzpružiť. Nemala som v pláne dávať ho do jaslí, veď obe babičky sa vyjadrili, že nám pomôžu a práca nám povoľuje aj home office. Tadadááá. Vyzeralo to naozaj ružovo a dokonale. A áno, ak by to takto fungovalo, tak by to bolo skvelé. ALE. Ale v reálnom živote nič nefunguje tak, ako si to naplánujete a tak boli týždne, kedy som nevedela, čo skôr. Aby som to lepšie vysvetlila - MAŤ PRÁCU A ROČNÉ DIEŤA JE AKO MAŤ DVE PRÁCE. Ja som však pozabudla, že okrem práce mám aj blog a písanie článkov pre online časopis a do tohto všetkého sa pridal ešte aj náš druhý poklad - Beka. 


Time management

Toto zoskupenie začalo byť nad moje sily a v zásade si myslím, že z pracovného hľadiska je rok 2018 jednoznačne môj najnáročnejší rok. Samozrejme sa množstvo vecí, ktoré som sa snažila zvládnuť, muselo skôr či neskôr zúžiť na tie nevyhnutné, a tak som chtiac- nechtiac vypustila písanie článkov pre Lovely. Aj blog prešiel veľkou zmenou a články som sa rozhodla písať už iba v slovenčine. Čas je bohužiaľ komodita, ktorú si neviem znásobiť a tak som sekala, kde som mohla. Občas mi nedostatok času priniesol mini osobnostné krízy, ktoré som sa snažila a snažím prekonať pozitívnym myslením a jednoznačne pomáha aj dovolenka. Čo si budeme hovoriť. Instagram aj blog mám veľmi rada, ale ak sa cítim príliš unavená, tak sa proste prepínam na offline život a dúfam, že mi to odpustíte. 


Rozhodnutia

Ak sa pýtate, čo by som teda s odstupom času spravila inak, tak mám v zásade 2 prístupy, z ktorých by vlastne mohol vzniknúť jeden. Ak by som sa pri Beke vracala po roku do práce a neviem s istotou povedať, že to tak nebude, pretože materská "dovolenka" je pre mňa všetko len nie dovolenka, tak by som ju určite dala do jasličiek. Prepáč drahá, ale bude ti tam určite famózne. Druhá možnosť znie, že sa nebudem až tak ponáhľať a ostanem doma až 2 roky a teda si to naše druhé dieťa pokazím sama a do jasličiek už pôjde ako 2-ročná velkáčka. Viac času na materskej resp. rodičovskej si predstaviť neviem. A ak by sme sa predsa len rozhodli pre juniora číslo 3 (čo bol pôvodný plán, kým sme si vyskúšali aký je život s deťmi easy), tak si poprosím tehotenstvo mimo pracovného kolotoča, pretože aktuálny stav je naozaj už poriadny zaberák a to aj potom, čo som zosekala všetky svoje aktivity. 



Preto svojmu budúcemu ja radím už teraz - neblázni a uvolni tempo, venuj sa všetkému čo robíš naplno a keď je niečoho už veľa, tak povedz NIE. 

Nedávno som čítala vtipný článok od Mirky (fashionspy.sk) o 3 kategóriách matiek, ja som sa tam našla veľmi rýchlo, tak choďte mrknúť aj vy, či sa nájdete a pokojne mi dajte vedieť, kam by ste ma zaradili. Článok nájdete TU.

Celý článok sprevádzajú fotky z Chicagskej zoo v Lincolnovom parku, ktorá je for free a skvelá pre celodenný výlet s deťmi. :-*



Shop my look:
Skirt - GATE // Nike sneakers // Shirt, Sunnies & Earrings - H&M // Jeans jacket - SheIn

You Might Also Like

0 komentárov