Šťastné a veselé priatelia...

Wednesday, December 26, 2018

Prvé Vianoce vo štvorici

Krásny sviatočný deň priatelia. My sme na ceste za babičkami, pretože tieto Vianoce sa rozhodli či museli pracovať, a tak na štedrý večer nemohli byť s nami. Napchali sme deti do autosedačiek, zbalili audio rozprávky a za zvučného spevu Barbory Švidraňovej ujúchame po cestách našich západných susedov. Šupnúť si Graz na otočku je veľká vec pri 2och mini deťoch, ale my sme si pribalili aj našu skvelú tetu Čosi, ktorej sa podarilo vo vianočnej náladičke umyť si vlasy šampónom pre psy. Čo vám poviem, niekto si umýva zuby indulónov a niekto umýva vlasy psím šampónov. Hlavne, že je veselo. Ale ako sama vraví, tak túto zábavku neodporúča, pretože ju ďalších 12 hodín svrbela hlava, na druhej strane určite teraz nemá parazity a vlasy sa jej lesknú ako najkrajšia srsť. Ako teda tie naše sviatky vyzerali?

Menej je viac

Už dávnejšie sme sa dohodli, že budeme nakupovať menej, pre nás, pre deti, pre celú rodinu. Jednak náš byt nie je nafukovací a potom pri sťahovaní na východ, keď sme zaplnili Mercedes SPRINTER pomerne na fullku, tak nám došlo, že toho máme fakt veľa. Takže Zaky dostal od Ježiška, ktorého volá starý Čunta Mikuláš jedno lego a mikču a Beky dostala iba tulkáča a hryzátko. That's it. Ja som dostala lístky na letný koncert a drahý si vybral repráky, ktoré bájdvej ešte nedostal. A viete čo? Nikomu nič nechýba. Samozrejme nie všetci z rodiny to pochopili, ale vidím určitý progres. Dáme ešte jedny - dvoje Vianky a sme tam. Mám pocit, že sme vykúpili Mamke.sk, pretože všetci dostali tričko s pasujúcim popisom. Určite vám ich časom ukážem na insťáči.

Šedrovečerný stôl a upratovanie do odpadnutia

Zrejme existujú rodiny, ktoré majú dokonale čisté okná a vyleštené podlahy, ale my sme sa rozhodli pre rodinnú pohodu a istú mieru nedokonalosti. Tieto Vianky som nepĺzla doma iba ja a náš pes Filip, tento rok sme si vzali aj chlpatú posilu - Luckyho. Ten pes priatelia pĺzne rovnako ako my dvaja, ale prdì ako najatý, to by ste neverili aký smrad dokáže vypustiť taký malý pes. Môj drahý tvrdí, že minimálne jeho dedo bol švinka. Nuž a asi má aj pravdu. Ale k veci. Kapustnicu a šalát som spravila deň vopred, pretože potom lepšie chutí a je menej úkonov na deň D. Drahý ponaháňal kapra po linke, lebo neviem kto vymyslel, že vám kapra neklepnú a teda nám ho aj klepli, ale asi iba tak na oko. Aby v aute z okna nevyskočil a zatiaľ čo ja som kúpala Zakyho v kuchyni sa hrali na rybačku. Vďaka bohu za uja Googla a nakoniec bol aj kapor aj losos. Rána u nás začínajú ešte za tmy. Okolo 6tej si dávame koláče k rozprávkam ako prvé raňajky. Napiekla som ešte jednu dávku vanilkových rožtekov a chedarových keksov, povysávala všetky chlpy a hrali sme sa. Potom došla Zakyho teta Čosi a pchali sme sa ďalšími koláčmi a spravili si jednohubky. Pred večerou sme hádzali orechy do 4roch kútov, prekrojili jabĺčka, dali si prípitok, oplátky s medom a cesnakom, pomodlili sa a na večeru sme mali kapustnicu a rybu s majonézovým šalátom. Prišla k nám aj Zakyho prababka, aby na Vianoce nebola sama, keďže môj dedo už nie je medzi nami a mali sme aj prázdny tanier pre náhodného hosťa. Všetko sme si chystali v kľude a pohode a naozaj sme si tie Vianky užili.
Verím, že tá naša pohodička ide aj z našich fotiek. Želám vám ešte pokoj a šťastný Nový rok.
xoxo Boškovci

You Might Also Like

0 komentárov