Ako odolať výhodným nákupom?

Wednesday, January 23, 2019

Nákupy naše každodenné

Ahojte priatelia! Z každej strany sa na nás valí, že máme žiť ekologickejšie, menej nakupovať a viesť menej konzumný život. Ale ako na to?
Veď si to vezmime, táto naša éra je najmä o konzume a o tom mať všetkého viac. Viac ako tvoj kamoš, sused, či iba viac ako si mal, keď si bol dieťa. Myslím si, že je to viac než náročné. Ja osobne patrím k ľuďom, ktorí netúžia mať všetko, čo vidia na instagrame, no aj tak je pre mňa jednoduchšie správať sa rozumne, keď nejdem do obchodného centra. Nedávno som zavítala do Auparku, pretože v ňom otvorili Pop up obchod sekáču Nosené, ktorý som spomínala už viackrát.
Ak neviete, pri akej príležitosti, tak sa pozrite napríklad tu.

Nástrahy výkladov

No a keď som už bola v tom nákupnom centre nedalo sa nevšimnúť si kričiace percentá z každého obchodu. Chcem povedať, že za normálnych okolností, teda za predpokladu, že nejdem tráviť #roknadedine, kde som limitovaná nie len veľkosťou skrine a izby, ale aj faktom, že naše auto neodvezie viac ako aktuálne máme doma, by som sa určite zastavila vo viacerých z nich. Ale. Našťastie mám tento rok, aby mi otvoril oči, aby som sa pozrela na tú hŕbu kravín, ktoré vlastním a spravila tomu šlus. Aby som pre vás bola príkladom, že je fajn mať menej kúskov v skrini a nekupovať všetko hlava nehlava. Aby som nekázala, čo máte či nemáte robiť, ale reálne ukázala, že sa to dá hlavne sebe. Že ak si náhodou myslím, že ako blogerka či žena neprežijem bez ugly shoes či toho či onoho rýchlo kvasného trendu. Takže zatiaľ pre vás nemám nič svetoborné okrem zistenia, že mám pocit, že mám aj veci, ktoré mi netreba a uvedomenia, že mi ich viac netreba. A tento oranžový sveter nosím už 3 mesiace nonstop, dá sa v ňom kojiť a má aj pomerne dosť vlny, takže naozaj zahreje.

Malé úspechy

Za malý úspech považujem fakt, že napriek tomu, že som všetky tie výklady videla, do obchodov ma nestiahli. Že aj keď som si v Nosené skúšala sukňu a nohavice, tak ten tichý hlas v mojej hlave, čo mi zvyčajne vravel "urob si radosť" mi povedal "je to pekné, ale nepotrebuješ to" a ja som s dobrým pocitom odišla. Ďalší úspech je, že ja, totálny ľavoruk, čo si odmietal štopkať ponožky a vedel prišiť maximálne gombík, som sa rozhodla ušiť si niečo sama. Tak sa môžete tešiť na horúce DIY kreácie z mojej dieľne. Babička snáď bude mat dosť trpezlivosti pri vysvetľovaní ako zapnúť stroj. Držte nám palce, a ak sa vám táto moja cesta zapáči, tak ju možno skúsite aj na vlastnej koži. Majte krásny týždeň.
My look: Nohavice & bunda - H&M // Sveter - Zara // Ľadvinka - Stradivarius // Čiapka - LULL Loungewear


You Might Also Like

0 komentárov