Rodinné výlety s ľadovým medveďom...

Wednesday, January 30, 2019

Rodinná idylka


Čaute kamoši. Dnes som vám chcela písať o milión veciach, ale kto by to čítal, tak to zhrniem na rozpravu o reklame. Na instagrame na mňa už dlhšiu dobu vyskakujú reklamy na presety do Lightroomu. Pre tých z vás, ktorí denne neupravujete svoje fotografie a nebodaj ani týždenne či mesačne, tak Lightroom je aj free appka do mobilu, kde si viete pekne upraviť základné parametre ako jas, vyváženie čiernej a bielej a povyťahovať do popredia či potlačiť do úzadia vami zvolené farby a mnohé iné srandičky of course. No a viete si tie svoje úpravy uložiť ako preset, čo je niečo ako filter, ktorý potom super rýchlo použijete na všetky fotky z daného fotenia, pretože je veľký predpoklad, že svetelné podmienky máte plus mínus podobné, a keď už vyzerá dobre jedna fotka, tak budú aj ostatné. Ja som Lightroom začala používať na úpravu fotiek vo veľkom pred pár mesiacmi, predtým to bolo skôr VSCO. No a teraz k tej reklame.




Instáčové nástrahy

Takže v pravideľných intervaloch mi teda IG ukazoval reklamu na presety pre travel, fashion, minimal a neviem akých bloggerov. Nuž a ja som od prírody zvedavá, tak som ten reklamný nátlak nevydržala a popozerala som si aké možnosti teda majú, za akú cenu a vybrala som si taký, čo sa mi páčil a nemá ho polovica používateľov. Zvolila som si chladnejšie tóny "Minimal Blogger"-a . Zaplatila som 19eur a prišiel mi email s inštrukciami a v ňom 4 obrázky, ktoré obsahujú vlastne 4 presety v daných "odtieňoch" a viete čo? Nič. Pretože tie moje milované na oko ľúbivé skoro 20 eurové presety vyzerajú takmer presne ako moje vlastnoručne vyrobené presety, ktoré som použila na posledné 3 články. Sranda. Čiže som vlastne zaplatila za presety, aké som si spravila sama, a tak som vlastne pochopila, že prečo sa mi tak páčili. A viete prečo vám sem píšem o tejto mojej hlúposti? Lebo nikdy neviete, či na vás nevyskočí podobná reklama. Tak vám radím odolajte alebo aj nie, len potom nebuďte prekvapení. A v tejto super reklamnej téme ešte zostaneme.


Reklama naša každodenná

Rovnako mi totiž vyskakujú aj reklamy na snehule a teraz majú dokonca 1+1free. Ide ma roztrhnúť, ale vravím si, že snehule mi aktuálne netreba, čo je vlastne sranda, pretože aj teraz v Bratislave nasnežilo, ale tak nedávam tomu viac ako 3dni. Tak ja teda skrolujem ďalej a vy si nemyslite, že vás sa reklama netýka. Týka, lebo je všade. Aj na týchto rozkošných rodinných fotkách a v týchto pár riadkoch, čo vám píšem. Lebo ja viem, že by ste chceli vedieť odkiaľ máme tie super krásne chlpatučké a voňavé čiapky a šály. Tak vás nebudem dlho napínať. No samozrejme, že sú lokálne. Sú z Lamača od šikovnej Moniky a ako som ju našla? No ako inak než na Instagrame, takže ma nechápte zle, mne tá reklama nevadí, iba občas úplne neodhadnem, čo a ako. A ak si chcete pozrieť od Moniky viac ako naše hlavy, tak mrknite na jej insta účet sem - Monicha.sk. Mimochodom vôbec sa nemusíte báť, že by sa vám častým praním spravili na čiapke žmolky, pretože sú vyrobené z kvalitnej anti-pillingovej vlny a Zaky si svoj šál nedal z rúk ani v aute. Je na svoj prvý velkáčsky šálik hrdý. Ďakujeme Monike za krásny rodinný set, vďaka nemu budem mať aj krásne spomienky na tatinovu januárovú kúpačku v Plaveckom Štvrtku.



Chvíľu som aj rozmýšlala, či vám sem hodím aj fotku tatina ako sa kúpe v tom ľade, samozrejme až potom ako nás nafotil. S tou jemnou triaškou, ktorá príde po takomto kúpeli by sa už veru ťažko fotilo, ale ak by ste chceli, tak vám radšej pripravím celý článok o tom ako začal a ako chceme k otužovaniu viesť aj naše deti.

You Might Also Like

0 komentárov