Záhady cestovania vlakom s miminom sólo...

Sunday, March 24, 2019

Vlkodlaci a iné deti

Ahojte priatelia. Dôvod, prečo pribudol článok až dnes nie je moja lenivosť, ale spln. Prisahám, že keď som porodila, tak mi nikto z personálu nepovedal, že počas splnu sa moje deti zmenia na chlpaté a zubaté monštrá, ktoré budú viť na mesiac, sledovať rozprávky, hrať sa a nosiť od 3tej do 6tej v nosiči. Akože je pravda, že ten mesiac nám svietil aj cez žalúzie tak, že som mala pocit, že je snáď pravé poludnie, ale v žiadnom prípade som nebola pripravená na ponocovanie do 4tej a následný budík na 5tu a cestu vlakom Kysak- Bratislava. Ale to, že na niečo nie ste pripravení vôbec neznamená, že to nedáte. Práve naopak. A tak sme cestovali.


Cestovanie vlakom s miminom

Prekvapilo ma niekoľko vecí. Prvá za 6 mesačné dieťa zaplatíte v ICčku 9€+ 2€ kočík na už spomínanej trase Kysak- Bratiska a za miestenku v 2.hej triede 23€ a teda suma sumárum 34€ jedna cesta. Čo nie je vôbec málo a Nový čas a fľaša minerálky to v žiadnom prípade nevykompenzujú. Išli sme v detskom kupé a teda už som videla detské kupé aj v žltých vlakoch a bolo priestranné, bola tam telka a hračky. Tu spoznáte detské kupé podľa nalepených obrázkov na dverách a to je jediná odlišnosť od klasického kupé a úprimne aj 2ja páni si ho pomýlili a ani tie nálepky na dverách im neboli podozrivé, ale našťastie som im zvládla vysvetliť, že aj keď toto kupé vyzerá ako každé druhé, tak je určené pre rodiny s deťmi. Spočiatku mali pocit, že som na materskej dlho a sedím si okrem vlastbého kábla aj na ich miestach. Vtipné. Ďalšia rada znie, že netreba chodiť na stanicu s predstihom. Vlak dojde i tak iba minútu - dve pred odchodom a vypravovať ho budú zatiaľ, čo vy máte ešte jednu nohu na peróne a dieťa v kočíku kdesi v útrobách vagóna na nadrozmernú  batožinu. Milo ma však prekvapil personál, boli naozaj zlatí, ústretoví, skvele naladení a dokonca mi pani sprievodkyňa na stanici v Petržalke pomohla zniesť aj kočík po schodoch, pretože prekvapko, nie je tam výťah. Aleluja.

Našťastie toto vás na Hlavnej stanici nečaká. Tam už výťahy sú, stačí následovať šípku pre hendikepovaných ľudí a narazíte na výťah. Nikto o nich pravdepodobne nevie, tak je to aj skvelá vec, ak sa chcete vyhnúť tej mase ľudí, ktorá sa valí na nástupište po schodoch.





Tipy a triky ak cestujete s miminom sólo

Môže sa stať, že s mimčom budete cestovať samé, v takom prípade odporúčam vziať miesto vaničky vajíčko, pretože vám tam mimi môže prespať cestu, je ľahšie a využijete ho aj cestou v taxíku. Druhá must have vec je nosič. Je dosť možné, že budete cestovať so zvláštnymi ľudmi a ak budete potrebovať ísť na toaletu, tak odporúčam brať mimi so sebou v nosiči. Priestoru je tam dosť a je to relatívne pohodlné. A potom už len sa snažte ísť tak naľahko ako to ide. Batoh na chrbát, taška pod kočík a nosič na seba. Držím vám palce a želám kopec krásnych výletov vlakom po našom malebnom Slovensku.

My look:
Šaty & Kabát - H&M // Topánky - Deichmann // Čiapka -Hyggekrog // Okuliare - Parfois


You Might Also Like

0 komentárov