22 dní na cestách...part 1

Wednesday, June 05, 2019

Začiatky bývajú ťažké

Dobré ránko kamoši. Týmto článkom zahajujem dovolenkovú sezónu. Ale najskôr vám poviem ako to vyzeralo, kým sme sa na ňu vôbec dostali, lebo ako to už býva, tieto zážitky sú u nás na nezaplatenie. Rebi pár dní pred dovčou dostala jednu z 5-6-7 chorôb, na 99 percent teda 6tu, teploty, výsyp a do toho ešte prvý prerezaný zub a my sme boli samozrejme už v Bratiske a lekárka samozrejme v Bardejove. Pýtate sa, kde to splašila? Najskôr na návšteve u neurologičky. Lebo my vieme, že pribaliť si chorobu je way to go. Samé mílniky si tu dávame. Ak niekto nevie, tak máme v pláne Slovinsko - Bled, to už máme za sebou, Portorož - tu sme terazky, Lago di Garda, Cannes, Monpellier, Chamonix a Bibione. Je to dlhá cesta a ja už teraz viem, že baliť sa a vybalovať 1000x je moc. Najmä pre môjho drahého, ktorý už dostáva osýpky, keď mu donesiem XY-lontu tašku s jedlom, hračkami či topánkami, ktorú treba napchať dnu alebo vybrať. Dali sme si tak 3-4 noci na jednom mieste a viete, čo? Treba si dať dlhšie pauzy. Prídete,vybalíte a balíte zas. Lesson learned.

Tento článok však vďaka baleniu a vybalovaniu môžem písať s nohami vyloženými na teraske s výhľadom na moríčko, šumom mora a vínkom v ruke. Teda dobre, vínko si nedávam, aspoň nie dnes. Chcem tým povedať, že cestovanie s deťmi je záhul, ale má svoje čaro a my by sme nemenili. Zvládajú presuny na pána, mrnkajú iba keď spadne zmrzka na zem alebo keď dostane niekto penovou vodnou pištolou po hlave. Jedlo je všeliek a bez nášho tatíka by sme to nedali. A tento článok je niečo ako pocta pre ňho. Lebo nás vozí hore dole, spraví nám obed a kúpi najlepšie profiterolky na svete. Je to kráľ.



Aj oteckovia majú svoje dni

A ja som v našom kráľovstve pani kráľovná a pravideľne vymýšlam ako toho nášho tatina prekvapiť a na túto našu cestu som mu spoločne s Minilove vymyslela naloženú tašku. Takú, aby každý vedel, že je to náš taťulo a dokonca takú, že sa do nej poľahky zbalí nie len na víkend, ale rovno na 3 týždne. To sú veci, čo? Jednak, že tatino je majster v šulkaní oblečenia, ale táto taška je aj priestranný zázrak. Volá sa DADDY BAG a má prebalovaciu podložku, priečinky, kde sa dajú zachytiť fľaše a čokoľvek vám zíde na um, zmestia sa tam 2 batohy, tenisky, foťák, všetky serepetičky pre detičky a aj všetko, čo správny tatík potrebuje na prežitie. Nie, manželku tam nenapchá. Hahaha. Skoro to vyzerá, že mu tú tašku závidím, nuž a čo vám poviem. Childhome značka robí aj Mommy Bag, ale ja som ju k sviatku nedostala. Možno keď budem budúci rok veľmi poslúchať, tak si na mňa môj manželík spomenie a budeme Mommy a Daddy taškový gang. Vy však ešte pokojne stíhate svojich tatikov a manželíkov vybaviť, deň otcov totiž vychádza až na 16teho. Tak nezabudnite - tento rok sa okrem veľkej pusy dávajú aj tašky.


A ak si náhodou myslíte, že toto žiaden chlap nemôže chcieť, tak pozor. Dnes sme boli v Ljubljane v detskom centre a už sa tatinkovia pýtali, že čo je to za značku a odkiaľ ju máme. Ha. Tam to máte. Aj tatinkovia sa radi predvádzajú so svojim tatinkovským statusom. Tak ak ste potiaľto váhali, tak už nemusíte. My pôjdeme pekne spinkať, pretože zajtra nás čaká leháro na plážičke a ja dúfam, že Rebi nebude tretiu noc po sebe vstávať o 5tej, pretože taký krém na kruhy pod očami ešte nevymysleli. Fotky k článku sú zo spomínaného detského centra Mala Ulica, kde vstup pre celú našu family na celý deň stál 4Eurá (inak sa tam aj cvičí a kadejaký program majú) a z centra Ljubljany.


Ranný update. Rebi samozrejme vstala o 5tej, veď prečo nie. Tak vám ešte poviem pár slov o našom matchy matchy outfite. Vyzerali sme tak trochu ako americký turisti. Tatino sa dá nahovoriť na akúkoľvek blbosť a byť takto očividne spojený s deťmi nemusí byť vždy výhoda. Napríklad, keď vám dieťa ujde, aby cikalo v strede pláže do piesku. V tej chvíli by som sa naozaj radšej tvárila ako mamička pekne sediaceho dievčatka na hojdačke, ale nedá sa. Lebo naše made in slovakia tričká, táto naša roadtripová uniforma ma prezradili. Nuž čo, dieťa treba dovzdelať. Už aspoň vie, že hnojiť sa môže iba u babiny na záhradke.

Vidíme sa o týždeň.

You Might Also Like

0 komentárov