Prečo som sa dala na ručné práce?...

Wednesday, July 17, 2019


Jednoduchý styling na potulky mestom

Ahojte kamoši! Podľa počtu zobrazení vám už cestovateľské články lezú hore krkom, tak som sa rozhodla ušetriť vás a dnes si strihneme zase outfitovú inšpiráciu na babičku s mojou novou obľúbenou sekáčovou šatkou. Babina ma totiž vzala objaviť čaro východniarskych sekáčov a ja som si svoj nový fav veru našla. Nehovoriac o tom, že každú stredu majú všetko po 30 centov. Presne toľko ma stála aj táto moja babka/cowboy/panička šatka. Veď viete, so šatkami sa viete vyhrať na tisíc spôsobov, môžete si ich uviazať na hlavu, krk, ruku, nohu, kabelku, do vlasov, no proste kam len chcete. Je to paráda. Ja som si v Prahe strihla rovno dva looky a v oboch som mala aj šatku. Vlastne som ju mala na sebe celých 5 dní. Naposledy som sa poučila a zbalila sa minimalisticky tak, aby všetko so všetkým ladilo a myslím, že som to celkom zvládla. S mojou mini výbavou som dokonca vybavila aj babinu, ktorá nám s radosťou prišla postrážiť deťúrence, aby sme sa vyšantili na koncerte Eda a aj moju švagrinkú, aby nám dievčence prežili jemné ochladenie. 




Kabelka z vlastnej dieľne

No a teraz k tomu prečo som sa to dala na ručné práce. Odjakživa ma bavilo niečo si vyrábať manuálne. Nikdy som však nebola super šikovná a ani neuveriteľne nápaditá. Naokolo je však kopec šikovných ľudí, a tak sa nimi rada inšpirujem aj ja, no a ak niečo také ako kabelku zvládnem ja, tak milé moje, dáte to aj vy. Ak tiež v hĺbke duše túžite vyrobiť si niečo vlastné, tak odporúčam sledovať Soničku z blogu Tvoriť a ľúbiť. Nájdete u nej aj postup na túto macramé kabelku. Je to krásna a šikovná mamička a jej blog je plný inšpirácie na diy postupy. Určite si u nej nájdete niečo, čo by ste chceli sami skúsiť, to vám garantujem. A ak by sa vám náhodou nič nechcelo vyrábať, tak Sonička má v zálohe napríklad takéto krásne náušky. Prekvapilo ma aké sú super ľahučké, vôbec som ich večer necítila a to sa mi po celodennom nosení náušníc veru často nestalo.



Komponenty som si kupovala presnw podľa jej odporúčania a vybrala som si hrubšiu priadzu a túto čiernu kabelku som plietla zo 16tich šnúrok a nie z 20tich a teda druhý pokus som už mala oveľa rýchlejšie hotový. Tá prvá je stále v procese. Čo vám poviem, pred roadtripom som ju zabudla doma a teraz sa ju chystám dokončiť. Ale viete čo je na tom celom najvtipnejšie? Že ak si ju chcete vyrobiť, tak vás tá sranda bude stáť okolo 20-25Eur. V hocijakom obchode si ju však nájdete aktuálne vo výpredaji za cca polovicu a bez práce. Teda niekto na nej pracoval a určite za ňu nedostal poriadne zaplatené, inak nechápem ako by ju dokázali za tak lacno predávať. Takže okrem ľudského faktora vás pri srdci môže hriať, že ten čas, ktorý ste výrobe venovali, ste venovali do seba, lebo čím viac sa učíte, a pokojne aj zapletať macramé uzly, tým viac sa zdokonalujete. Trénujete mozog aj ruky a ja osobne dúfam, že tú kabelku raz podarujem Reb a ona možno svojej kamoške alebo svojej dcére a okrem toho ju rozhodne budem vedieť  naučiť zapletať uzly, aby si vedela spraviť kabelku trebárs pre svoju bábiku.



Takže za mňa do zapletania. Pozdravujem z Prahy. Boli sme na výlet, na sviečkovú a tak a bývali sme v časti Nebušice a aj tam by som si veru vedela predstaviť život s rodinou. Je tam krásne, veľa zelene a do pol hoďky ste v centre mhd-čkou. Ubytko sme mali cez Airbnb a ak by ste hľadali nejaký pekný domček, tak vám viem odporučiť. Stačí mi napísať napríklad na FB alebo IG. Pekný deň želám a vidíme sa o týždeň.

Och a ešte mi povedzte, či sa vám páči nosenie šatky na "babičku"?


You Might Also Like

0 komentárov