Privolávanie jari o 3, 2, 1...

Thursday, March 11, 2021

Čauky kamoši. Jar vyzerá byť stále v nedohľadne. Tak úplne som si to uvedomila dnes doobeda, keď som v tom severáku mrzla hodinu vonku s deťmi. Zaťala som sa totiž a odmietam vytiahnuť tie odložené zimné veci. Ale keď už aj pomerne navrstvená Rebs zahlásila, že jej je zima, tak sme si zbalili svoje odrážadlá a v tom protivetre sa vydali na dlhú cestu domov. Fotky k tomuto článku však vznikli už pár dní dozadu, kedy v Bratislave boli aké také náznaky jari, ktoré ma vlastne vyprovokovali uložiť to zimné oblečko. Lesson learned. Poviem vám, že s narastajúcim bruškom si viac a viac želám návrat tepla. Prosím si mať na sebe max šaty a vyťahané spoďáre, ktoré ma nebudú nikde tlačiť. A už keď som tak nádherne premostila k šatám, tak mám na sebe jedny jediné skutočne tehotenské šaty, ktoré som si kúpila. Vyskočili na mňa ako inak v zľave na Instagrame a teda tvária sa sustainable, pretože sú vyrobené z nejakej skvelej zmesky neviem čoho. Ich pôvodná cena bola podľa mňa preexponovaná do aleluje, tak ako všetko tehotenské oblečenie. Ja som ich ale mala za facku, pretože to bol posledný kus a ešte aj 34ka, čo podľa ich reálnej veľkosti tiež absolútne nesedí. Ja sa teda rozhodne nepovažujem za EXTRA SMALL.

Rešpektujúci prístup k deťom

Mimochodom, ak ste tehotné a depkujete koľko ste pribrali a prečo práve vy, tak ja som už teraz presiahla finálnu váhu, ktorú som mala pri prvom aj druhom tehotenstve. Možno nastal čas, aby som sa zamyslela nad tým, čo jem a koľko, ale úprimne? Nie som si istá, či by som bez čokolády pri našich dvoch deťoch a lockdowne prežila. Vlastne viem. Niekto by isto neprežil. Nepreháňam. Za posledný mesiac som prečítala dve knihy o rešpektujúcom prístupe k výchove a zhodnotila som, že žena buď musí fičať na sladkom, víne alebo mať iné deti. Rešpektujúco sa totiž dá robiť kadečo, ale musíte mať aj deti, ktoré chápu, že vytopiť detskú izbu stačí raz v priebehu mesiaca. Keď vám potom lejú vodu na stenu a zem, že maľujú a zase si vytopia postele aj matrace na kompletku a vy už neviete čo sušiť ako prvé, tak sa ten rešpekt fakt ťažko hľadá. Asi sa pýtate, že kde som zatiaľ bola, keď si malovali izbu, nuž varila som obed a to teda nebehám každých 5 minút ich skontrolovať do izby, či niečo nevyvádzajú, keď smažím karfiol. Láskavý prístup je skvelý aj keď chcete deti vziať von a oblečiete sa po 40 minútach, pretože sa stále nájde nejaký zádrhel, ktorý spôsobí rev a jediné čo čakáte je, že sa vo dverách zjaví pani zo sociálky. Obdivujem ženy, ktoré svojmu dieťaťu nezakázali obľúbenú hračku, nekričali či nedali po zadku. Niekedy mi už nič iné neostane, teda vlastne zostane. Stále by som si mohla naliať ten pohár vínka, ale som tehotná, tak sa musím asi iba lepšie obrniť a potlačiť svoju výchovu, ktorou ma zocelili v detstve. 


Outfit nielen pre tehotné

Ako som spomínala už vyššie, tak tieto moje MAMA šaty sú kúsok, ktorý v plnej paráde vynosím aj keď bude mimi už odrastené. Rozumejte, keď nebude kojo povinné, lebo teda pri MAMA oblečení bežných reťazcov na to až tak nemyslia. Mne to ale neva, pretože tento look si viem na sebe predstaviť aj bez bruška. Konečne na mne môžete vidieť môj narodeninový darček, ktorý som dala sama sebe. Sú to biele kožené topánky od VAMSKO, vyrobené ručne v Taliansku a držte sa, ktoré som vychytala v skvelej zľave. Nebola by som to ale ja, keby som si zbytočne nekúpila o číslo väčšiu veľkosť, že áno? Takže hlásim milé moje, že sú true to size a nekupujte si zbytočne väčšie. Nemajú totiž vrátenie a výmenu for free, čo by pre mňa znamenalo náklady na prepravu do Fínska plus by som si tie menšie musela kúpiť už v pôvodnej cene, čo teda rozhodne neplánujem. Lebo nuž vyhodila by som asi 100Eur do vzduchu a to teda nemám  pláne. Keď ma teda uvidíte kráčať ako BIG FOOTa, tak viete prečo. Ale nevadí, aj tak ich milujem a zapisujem si tento zážitok do pamäte, aby som niečo podobné už nespravila.  

Majte sa krásne a pochváľte sa, čo fajné ste si naposledy samé vyviedli?


You Might Also Like

0 komentárov