Čauko leto, vidíme sa o rok…

Friday, September 16, 2022

Ahoj kamoši. Leto je pre mňa ako detská oslava narodenín. Teším sa na ňu ako malá, fakt si ju užijem, ale ty vole, čo ma to stojí úsilia, plánov a príprav hádam už mesiac dopredu. A to mám priatelia deti tri. Skrátka a jasne, mám rada ten pocit, keď je už PO a ja mám upratané a môžem si vyložiť konečne nohy. A presne takýto vzťah mám aj s letom, akože milujem cestovanie, chodiť v šatách, zmrzku, festivaly a kadejaké výlety, ale ja normálne ďakujem Bohu, že už je po ňom a deti sú v škôlke a v škole a aj keď mi to prináša úplne nový level únavy, tá všednosť dní a ticho, keď je doma iba jedno dieťa miesto troch je na NEZAPLATENIE. Prisahám, že aj káva chutí inak, keď sa k nej môžem posadiť a vypiť si ju celú naraz a nebodaj aj teplú. Dnes bol napríklad sviatok a ja som si spravila kávu v dobrej viere ráno o 9tej a nečakane som ju dopila o 2hej poobede, nejdem vám hovoriť ako vyzeralo moje napenené mlieko. 

Život a iné srandy…

Káva je pre mňa taký fenomén. Vždy som milovala jej vôňu, ale kávovar som mala doma iba tak, lebo som ju nepila snáď do 35ky. Som proste čajová a to v každom ročnom období a každý jeden deň. Nie iba, keď mám soplík. Zelený jasminový čaj som pila na litre aj počas tehotenstva, ale odkedy mám tri deti, tak čaj nezvláda dodávať môjmu telu potrebné vzpruženie alebo čo a tak som prišla na chuť káve. Akože stále si nedám espresso bez cukru a mlieka, ale jedna káva za deň mi rozhodne pomáha nepiť víno. (Alebo gintonic.) Lebo teda a to sa nehnevajte kamoši, ale život s malými ľuďmi je pekeľne náročný. Skĺbiť ich potreby a naše je niekedy fuška a to som sa na výške venovala aj kombinatorike. No proste neexistuje riešiť naraz problém Elzy, dojčenie aj domáce úlohy a popri tom si sadnúť k šálke kávy. NEEXISTUJE. Do toho niekde nájdete niečo ocikané, niečo zapatlané a ak žijete na stavbe, tak isto aj niečo od hliny. Alenka bože toto nečítaj skôr ako sa vaše tretie dieťa narodí, lebo ťa rovno klepne. Ale nie, ja verím, že rovnaký scenár zažívajú aj mamičky 2 či pokojne aj jedného dieťaťa, ak je naozaj veľmi aktívne. 

Minule som čítala u susedky na IG, že by sa už rada vyspala a tak som s ňou súcitila ako nikdy. Spánok je niečo, čo sa už nedá dobehnúť, ak vám ho niekto zoberie a deti, tie milujú kradnúť spánok. Ja som nikdy nebola ranné vtáča a myslím si, že ma to nepostihne ani v starobe. Ležať si v posteli a prevalovať sa aspoň do 8mej je taký luxus, o ktorom si nechávam zdať už hádam len vo sne. A stráviť celý deň v posteli nič nerobením, to už nezažijem ani keď som chorá, ale inak je materstvo snová záležitosť, iba prvých xy-lón rokov si neoddýchnete. 


Mať koníčka je cool…

Aby som náhodou neodradila polovicu populácie od rodičovstva, tak musím povedať, že určite máme čas aj pre seba, len teda začína až keď deti zaspia. A ak vaše deti chodia spať neskoro, tak OMG. Po 20.00 som to zase JA, moje potreby a ticho, nie tá vyšťavená mama, ktorá rieši všetko na svete. Je to priestor kedy si viem pokecať s mužom, kuknúť 50x prerušený film kvôli dojčeniu či písať článok na blog alebo nebodaj dokončiť vlnený sveter, tak asi to nebude s tými deťmi také zlé, keď mám stále priestor na takéto blbosti, či? Nuž a učiť sa nové veci je na nezaplatenie, choďte do toho, verím, že to mne aj vám predĺži život a budeme môcť o chvíľku dlhšie spať, hahahaha. Tak ten žuvačkový sveter v dnešnom pošte je teda môj vlastnoručný výtvor z poctivej vlny a verím, že sa tie moje baby oň ešte pobijú. Doplnila som ho o minimalistickú saténovú sukňu z HMka, Coccinellku a šialené tenisky z NIKE, ktoré mám rada práve pre ich okatosť a teda môj ďalší doplnok a jednoznačne najroztomilejší je Ruru. Bez dieťaťa by to k dnešnému článku hádam asi ani nešlo. Držte sa kamoši v psychickej pohode ako najlepšie viete či už deti máte alebo nie. Občas je to vážne fuška.



You Might Also Like

0 komentárov