Deň matiek na druhú...

Wednesday, May 08, 2019

Bujaré oslavy krásnych sviatkov

Ahojte kamoši. Trošku ma mrzí, že tento rok nemám k blížiacemu sa dňu matiek fotky s mamkou, ale viem presne ako je to možné. Zatiaľ, čo minulý rok sme boli v stave 3 plus bruško, tak tento rok sme už štyria a matika nepustí. Keby ideme fotiť aj s maminou, ktorá má už status BABI DADA, tak by nám skrátka nemal kto bejbysitovať. Skvelé slovo, verím, že bude čoskoro prebraté do slovenčiny, lebo pri deťoch sa skloňuje často. Chceme ísť do kina, má nám kto bejbysitovať? Chceme si ísť zabehať, na záchod, do sprchy. Proste v úlohe rodiča je priestor na bejbysiting na dennej báze. Milí budúci rodičia, zaobstarajte si kopu ochotných členov rodiny v tesnej blízkosti vášho bydliska. A radu vám dávam úplne grátis. Nuž tak, babi Dada sa starala o to akčnejšie dieťa, a preto mi nemohla robiť parťáčku, ale veď my si to vynahradíme a spravíme si nejaký šúting, keď budú deti na výške. Hahaha. No a ak vás zaujíma, po kom mám také superskvelé gény a náročnú povahu, tak si tú moju mamku pozrite v roku takmer dvojnásobná babka 2018 alebo skoro babka 2016. Tomu sa hovorí babka, čo?


Tipov na darčeky nikdy nie je dosť

Za mňa platí, že čo by potešilo mňa, to musí potešiť aj mojich najbližších. A presne preto si pod stromčekom, na narodky, ku dňu matiek, či akémukoľvek inému sviatku nájdete odo mňa darček, ktorý by sa mi zaručene hodil. Aktuálne u mňa vedie dobrá fľaša vínka (všetky mamičky malých detí chápu), dobrá čokoláda alebo rovno celá bonboniéra (pokojne likérová) a niečo pre potešenie garderóby. Kabeliek atopánok nemám nikdy dosť. Nechápem síce ako je to možné, ale je to tak. Pre prípad, že si lámete hlavu, kde nájsť niečo vhodné, tak za mňa to pár klikmi vybavíte na Spartoo.sk.
Nie je žiadne prekvapenie, že darčeky riešim online. Som totiž stále na tej dedine a aj napriek tomu, že tieto fotografie vznikli v Bratislave, tak na dedine je nám sále hej a nechystáme sa z nej v blízkej dobe vracať. Dokonca si strihnem už tento piatok aj Košický Bloger Bazár a veľmi rada sa tam stretnem so všetkými milými zienkami, ktoré sa tam vyberú. Len taká otázka pre nás, čo nesledujeme úplne hokej. Koná sa tam niečo ten víkend, lebo naozaj neviem nájsť ubytko, ktorého ceny by sa na jednu noc nešplhala nad 200Eur a vyzerala aspoň trošku podľa tej sumy? Kedy sa Košice stali drahším mestom ako Bratiska?

Prekvapenia zo života

Prekvapilo ma aj koľko májov sa stavia na 1.vého mája. U nás na dedine v Bratislave sa staval jeden. Tu na dedine má snáď každá ulica ten svoj a každý ďalší musí byť vyšší. Ak niekto viete, prečo sa naň vešia fľaša tvrdého, tak sem s vysvetlením. Rada sa dovzdelám v tejto tématike. Ja tu asi celkom prekvapujem susedov, keď sa chytám lopaty aj bez toho, aby som nafotila outfit a kopem. Viete, bolo treba posadiť. Aby naše deti nemuseli pozerať na čučoriedky a ríbezle u susedov. To je tiež miestna zábavka. Prekvapovať sa novými odrodami čohokoľvek. To prídeš k susedovi a spýtaš sa, čo posadil a keď ti odpovie, tak musíš spomenúť Fera, Joža a Ondra, ktorí posadili zemolez, morušu a rakytník. Aby si si nemysle, že si frajer s nejakými čučkami z Kanady. Baví ma to tu. Je tu veselo, v noci je tu ticho a vidíš toľko hviezd, že nechápeš, kde sa vzali. Tu neexistuje zhon. Teda aspoň pre mňa a je to veľmi upokojujúce. Ešte keby tu niekto chcel precvičovať jógu a som v raji.


Na dnes vám priatelia nechám priestor na meditáciu a rýchle nákupy darčekov pre vaše mamičky a ja budem dúfať, že si to moji milý prečítajú a nejako prekvapia mňa aj moju zlatú svokru - BABI ROMI, lebo si to zaslúžime. Áno?


Majte sa krásne a všetkým mamičkám želám na tú druhú májovú nedeľu, čo sa blíži, len to najkrajšie.

You Might Also Like

0 komentárov