For sour cream lovers...

Sunday, June 12, 2016

Čauko! Dnes to bude opäť neskutočná rýchlovka, ktorú podľa mňa miluje každý. Ja som použila maliny, ale kedže jahody sú na každom kroku, tak kľudne môžete zvoliť aj túto variantu. Musím povedať, že tejto piškótovej torty sa neviem dojesť a mám ju najradšej s kyslou smotanou, ak však chcete viac fancy verziu, tak skúste vymiešať mascarpone so šľahačkou.

Čo dobré ste cez víkend pripravili vy?

Potrebujeme:

3x veľká kyslá smotany
500g ovocie (maliny, jahody)
2x vanilkový cukor
4 pl holandské kakao
práškový cukor (podľa chuti)
veľké balenie piškótov


Zmiešame polovicu smotany s holandským kakaom a práškovým cukrom. Radím pridávať cukor po 50g a chutnať, kým nedosiahnete požadovanú sladkosť, ja osobne mám rada, keď je smotana priznaná a dezert je menej osladený.

V druhej miske si vymiešame druhú polovicu smotany s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom podľa potreby. Opäť pridávajte po 50g, aby ste dosiahli správnu sladkosť.


Do tortovej formy poukladáme na dno vrstvu piškótov. Ak chceme mať piškóty aj okolo, tak ich namočíme do vody alebo mlieka a pekne sa na formu prilepia. Na piškóty dáme vrstvu ovocia a zalejeme kakaovou smotanou. Opäť vrstvíme piškóty, ovocie a zalejeme vanilkovou smotanou. Dozdobíme podľa chuti a necháme aspoň cez noc stuhnúť v chladničke.

Áno, táto časť je najťažšia, ale čakať sa oplatí.

Dobrú chuť!

You Might Also Like

0 komentárov