Čo sa deje na blogerskej scéne?...

Wednesday, June 06, 2018

Skutočná hodnota ľudí


Je veľmi veľa blogeriek, ktoré sledujem, mám rada ich štýl obliekania a občas si prečítam aj ich článok. Priznávam sa bez mučenia, že skôr sledujem Instagram ako blogy samotné. Dôvodom nie je, že by som bola namyslená a akokoľvek pohŕdala tým, čo chcú svetu zdeliť. V zásade platí, že mám veľmi limitovaný čas, ktorý som ochotná a schopná venovať sociálnym sieťam akéhokoľvek druhu a 70 percent tohto času venujem príprave článku a jeho propagácii, čiže mi už nezostáva veľa energie na moje obľúbené blogy. Tento týždeň ma však viaceré z nich prekvapili. Niektoré milo a iné nie. Ak vás zaujíma prečo, tak sa začítajte a ak nie, tak si pozrite aspoň OOTD inšpiráciu. Koniec koncov túto ste si sami zvolili ako prvú vo facebookovom hlasovaní.



Prekvapenia

To, že sa v uplynulom týždni skončilo hlasovanie verejnosti v súťaži Bloger Roka ste si asi všimli. Zrejme aj to, že tento rok boli pravidlá nastavené iným spôsobom. Do finále sa vďaka tomu dostali aj blogy, ktoré by za iných okolností možno toľko šťastia nemali, a to rozprúdilo búrlivé ohlasy známych blogeriek. Slovo "ZASLÚŽIŤ SI" sa skloňovalo v najrôznejších tvaroch. Rozprávať o tom, či si nejaký blog zaslúži byť v TOP 10 viac a iný menej je podľa mňa prinajmenšom netaktné a určite veľmi neprofesionálne. 


Prečo?

Prejdime si to najskôr z čisto matematického hľadiska. Je zrejmé, že bloger, ktorý má 10k a viac followerov a spraví si čo i len jednu výzvu, zasiahne viac ľudí ako ten, ktorý ich má povedzme 500 a spraví aj 10 výziev. Prvé hlasovanie dostalo do TOP 10 šesť blogov a štyri blogy išli cez výber poroty. Nakoniec predsa porota vyberie aj prvé 3 miesta, čiže nikto nemôže tvrdiť, že Blogerka XY vyhrala vďaka štedrosti svojej rodiny. Keby aj - celá vyzbieraná suma ide na nadáciu Križovatka, čiže vďaka blogom, ktoré si to "vraj" zaslúžia menej, sa oveľa viac prispelo na dobrú vec. Zaujímavé nie?


A čo ma teda tak veľmi prekvapilo?

Nuž dievčatá vy. Tvárite sa, že ste neskutočne nad vecou a že to, či sa dostanete do TOP 10 je vám šum a fuk, a potom kazíte radosť blogerkám, ktoré možno blogujú kratšie, možno majú menej skúseností, možno nemajú až tak kvalitných fotografov a možno nedostávajú kvantum super skvelých spoluprác, vďaka ktorým môžu byť na každom poste v iných šatách, možno za nich hlasovali ich babky a dedkovia, ALE v žiadnom prípade by som netvrdila, že si to iné zaslúžia viac. Baby skutočne vás rada sledujem, ale vaše reakcie ma prekvapili a nuž, nečakala by som ich. Dúfam, že sa časom budete na veci pozerať inak. Možno to chce iba troška nadhľadu a život bude krajší.


Doprajme si a navzájom sa podporujme

Moja posledná myšlienka k tejto téme smeruje k tomu, že ako blogeri vytvárame istú komunitu a bolo by skvelé, keby sme namiesto neprajnosti a ohováraniu dokázali, že sa vieme podporiť, že si vieme podať pomocnú ruku, a že vieme pracovať ako skupina na tom, aby sa blogerom žilo ľahšie. Rovnako tým, ktorí majú blog ako prácu ako aj tým, pre ktorých je blog formou relaxu.

Za krásne fotky ďakujem dvornému fotografovi  - TOM LOFT a šialené ponožky mi dodali FUSAKLE.

ZA VAŠE HLASY PRIATELIA ĎAKUJEM TIEŽ..podarilo sa nám ich získať 75 a to rozhodne nie je málo. STE SKVELÍ. :-*

P.S.: Pokojne so mnou môžete nesúhlasiť, ale toto je môj subjektívny názor k danej téme a mala som potrebu sa oň podeliť.

SHOP MY LOOK:
Jeans - H&M Mama collection (more than 2 years old) // Košela - Stradivarius // Náušky a okuliare - H&M // Kabelka - MK Parndorf




You Might Also Like

0 komentárov