Pumpkin and friends...

Sunday, November 01, 2015

Yes of course  - it is Halloween, time of pumpkins, parties and thinking about your dear ones during the All Saint's Day. All of us will enjoy these days just a tiny bit different, but what all of us have in common is the need of great food. Here is a quick tip for nice and spicy Halloween dinner as you will need something small when you return from the visiting.


Áno, samozrejme – je tu Halloween, doba tekvíc , večierkov a premýšľania o svojich blízkych v priebehu dušičiek . Každý z nás si užíva tieto dni len trošičku inak, ale to, čo máme spoločné, je potreba dobrého jedla . Tu je rýchly tip pre chutnú a pikantnú Halloweensku večeru, budete potrebovať niečo malé, keď sa vrátite z návštev.

Pečená tekvica s hubami a červenou šošovicou

menšia tekvica
červená šošovica
cibuľa
vlašské orechy
maslo
olivový olej
chilli
čierne korenie
soľ


 Postup:

Tekvicu si opláchnite a nakrájajte na kocky, dajte do zapekacej misy, pokvapkajte olivovým olejom, posoľte a okorente a dajte na 20 min zapekať pri 180°C. Do malého hrnca dajte vodu s prepláchnutou šošovicou a varte cca 15-20 min, kým zmäkne. Na malej panvičke si popražte vlašské orechy. Odložte bokom a na panvičke popražte cibuľku na masle a pridajte huby, tieto sme dostali, ale kedže je hubárska sezóna, tak isto ľahko nejaké nájdete aj vy. Po 20 minútach iba všetko zmiešajte dokopy a mlsajte.



Prajem dobrú chuť. 

You Might Also Like

0 komentárov