Summer jam and sweet Giveaway...

Sunday, August 07, 2016

Čauko! To by som hádam ani nebola ja, keby dva dni pred pôrodom nestojím za hrncom a nezaváram perfektný džem na chladné zimné večery. Neviem, či ste vedeli, ale Rusovce ponúkajú okrem medvedieho cesnaku, orechov, bazy aj mirabelky, ktoré tam rastú snáď na každom rohu. A tak ako každý rok aj tento som si musela pripraviť vynikajúcu mlsku, lebo natrieť si koláč či vianočku domáci džem je podľa mňa na nezaplatenie.

Mimochodom na FB funpage-i sa môžte zapojiť do mini súťaže o jeden jahodový a jeden mirabelkový džem. Stačí lajknúť FB foto a do komentu napísať, ktorý si prosíte a ja budúcu nedeľu vyžrebujem 2 mlskáčov.
Príprava je veľmi jednoduchá. Ja som použila želírovací cukor od Dr.Oetker-a, majú rôzne pomery - ak máte SUPER, tak na 1500g ovocia ide jeden 500g balíček želírovacieho cukru. Ale môžte ísť aj tradičnou cestou a použiť kryštálový cukor, kyselinu citrónovú, ale tam si už musíte pomer odsledovať a miešať také ovocie, ktoré bude mať dostatok pektínu, prípadne si ho tam pridať, inak sa prevaríte do druhého dňa.

Mirabelový džem som robila iba s mirabeliek, ale je skvelý aj keď do ňho pridáte trošku nastrúhaného zázvoru, odskúšala som to minulý rok.


Pri jahodovom džeme som sa vybláznila a spravila rôzne kombinácie s ovocím z našej záhradky. Tak vznikli džemy s malinami, čerešňami, ktoré boli nakoniec višne, so zázvorom a s vanilkou. U mňa vyhralo kombo s malinami.


A keď budete mať džemiku nakoniec viac ako pojete a spravíte si aj malé poháriky, tak je to podľa mňa aj super tip na milý darček napríklad na Mikuláša.


Dobrú chuť.

You Might Also Like

0 komentárov