TOP 7 Chicago Attractions for kids...

Wednesday, May 23, 2018

Chicago - veterné mesto

Na úvod začnem s vysvetlením ako sa toto mesto správne číta a dopredu sa ospravedlňujem, ak ma ešte niekedy budete počuť povedať ČIKEJGOU mieto ŠIKÁGOU. To druhé je správne. To, že je toto mesto naozaj WINDY city vám povedia všetky magnetky, nápisy na tričkách a aj samotné mesto. Klobúk som si prvé 3 dni držala na hlave a potom som ho radšej odložila, pretože kŕč v ruke počas dovolenky nepotrebujem. Tento článok radím do kategórie Traveling a Mommy, čo je zrejmé už z nadpisu. Tak poďme smelo na našich TOP 7 zážitkov nielen pre deti.


1 SHEDD AQUARIUM

Shedd akvárium je v zásade ako akékoľvek iné akvárium, nájdete tu rybky od výmyslu sveta, konajú sa vystúpenia delfínov, ktoré sú btw v cene, ale je potrebné si na ne vyzdvihnúť dodatočnú vstupenku, majú aj rozkošné tučniaky a žraloky a deti sa tam vybláznia. Myslím, že tam boli až 3 poschodia, tak si určite vezmite mapku, pretože k takým žralokom sa dostanete iba jedným výťahom a to z 1.vého poschodia. Ďalej je tu aj 3D kino a kopa obchodíkov so suvenírmy. Zachary si najviac užil práve tučniaky a delfíny. 


2 FIELD MUSEUM

Toto múzeum má super expozície od múmií, cez pôvodných obyvateľov Ameriky až po dinosaury. SUE - najznámejšieho T-Rexa sme nevideli a ani vy ju až do jari 2019 neuvidíte, pretože sa premiestňuje. Mali tam skvelý detský labák, kde bola hudobná miestnosť, maliarska miestnosť, paleontologická časť a kopec ďalších a bol určený pre deti do 6 rokov. Musím povedať, že sme sa pohybovali pomerne rýchlo, a aj tak nám to zabralo pol dňa - 3 poschodia nie sú málo. Ak ste čitatelia a pozorovatelia v jednom, tak budete asi potrebovať celý deň.


3 SKYDECK CHICAGO

Skydeck vo Willis Tower je niečo, čo rozhodne treba absolvovať a junior sa tam mega bavil. Najmä v sklenených vitrínach na 103 poschodí tohto 2-hého najvyššieho mrakodrapu v US. Dospeláci takmer omdleli, keď tam junior nabehol a začal testovať kvalitu miestneho skla. Bolo vtipné sledovať ako dospelý človek s nedôverou vstupuje do sklenenej vitrínky zatiaľ čo dieťa lieta z jednej do druhej. Sú tam 4 a odporúčam prísť hneď ráno, pretože potom to je neskutočne preplnené a na jednu fotku budete čakať aj 45 minút. Spravia vám aj skupinové, ktoré si budete v tlačenej forme môcť vyzdvihnúť pri odchode. Prvá je za 30 dolárov a každá ďalšia za 10, pomerne drahá záležitosť a mne osobne sa viac páčili tie naše na mobile.


4 NAVY PIER a CHILDREN'S MUSEUM

Toto bola asi Zacharyho naj lokácia. Je tu kopec svetov a z toho vodného sme ho museli dostať pomocou trikov, inak by sa tam máčal doteraz. Bol tam aj svet mini hračiek, lesný svet, požiarnická stanica či stavba, kde môžu rodiny spoločne pracovať na projekte stavby mrakodrapu a po pravde sme to za 3 hodiny neprešli celé. Naše dieťa sa nechá neskutočne ľahko nadchnúť. Je to tam skvelé pre malé aj pre väčšie deti a dokonca sme videli aj dvoch dospelákov, ktorí stavali mrakodrap bez detí. Na NAVY PIER nájdete aj výhliadkové lode po jazere, kolotoče a na deep dish pizzu sa stavte v Giordano's na začiatku NAVY PIER.

5 ARCHITECTURE RIVER TOUR

Ak nepôjdete loďkou na jazero, tak si strihnite aspoň jazdu po rieke. Trvá to 75 minút a porozprávajú vám o všetkých mrakodrapoch okolo ktorých pôjdete. Naše dieťa si túto plavbu vybralo ako time-out a komplet celú prespalo. Treba rátať s tým, že na žiadnu loď sa nemôžu brať kočíky. Čakal nás odparkovaný na brehu a junior spal na mne. Napriek tomu, že som bola v podpalubí som si tú jazdu užila. Na tieto atrakcie sa oplatí kúpiť si niektorú zo zľavových kartičiek. My sme si dali kombináciu - kúpili sme si CHICAGO EXPLORER PASS na 3 atrakcie podľa výberu za 79 dolárov a potom ešte online lístok do Sheddu a Skydecku so zľavou tuším 20%.


6 LINCOLN PARK ZOO

Teraz prechádzam k atrakciám, ktoré sú zadarmo a stoja za to, ak chcete zabaviť deti. Prvou z nich je ZOO a je naozaj zadarmo, lístok treba iba na kolotoče, ale stoja iba 3 doláre. Celú ZOO naše dieťa opäť prespalo a my sme zatiaľ skákali ako besní a robili si fotky na moste so skvelým výhľadom na mrakodrapy a keď sa konečne zobudil,tak sa bláznil vo farmárskej časti, kde boli malé kuriatka a aj čerstvo vyliahuté, obrovský traktor, kravy a komplet celá mliečna stanica, kde si deti pozreli, ako sa kravy doja a potom ešte aj políčka, kde sa robia tiež náučné prehliadky. Ak viete ako sú v Bratislavskej ZOO ubytované levy, tak by vás asi šoklo, že tu pri levoch nenájdete žiadnu sklenenú vitrínu. Chvíľu som mala normálne obavy, či to nepreskočia. 


7 MAGGIE DALEY PARK

Tento park je detský preliezkový raj a je tiež zadarmo. Nájdete ho kúsok od LOOPu, vedľa Millenium parku, kde je okrem iného aj CLOUD GATE alebo Bean, pri ktorom sa určite budete chcieť odfotiť. Zatiaľ, čo si mamičky pôjdu omrknúť Magnificent Mile a nakupovať, tak oteckovia sa môžu zabávať práve v tomto parku. Pozor na vysoké teploty, treba dbať na pitný režim.


ČO SME NESTIHLI?

Napriek tomu, že sme mali v Chicagu pomerne dosť veľa času, tak sme nestihli Legoland Discovery Centrum, Adler Planetarium, Garfield Conservatory a ani Museum of Science and Industry.  V Chicagu sa skrátka nudiť nebudete, stačí povedať, že na CHICAGO EXPLORER ATTRACTION PASSe máte možnosť vybrať si až z 25-tich atrakcií. Ja osobne sa sem chcem určite ešte vrátiť, pretože je to super mesto s neskutočne milými ľuďmi. Za tip na lacnú letenku ďakujem TOUR DE SVET - dikes Maťko.
Navnadili sme niekoho na dovču v tomto veternom meste? Inak v lete sa v jazere dá aj kúpať, zatiaľ bola vodička trošku svieža.

 Majte pekný deň!




You Might Also Like

0 komentárov