Ako sme skoro neprišli do Prešova

Wednesday, March 27, 2019

Plánovanie pre náročných

Krásnu stredu priatelia. Viete, čo? Život ma vie stále prekvapiť. Poznáte to, tešíte sa, že všetko ide podľa plánu a fuk ho. Celý plán padá ako domček z kariet. Ak by ste náhodou poznali niekoho, kto hľadá byt v Bratiske, tak sem s ním. Všetky tieto zmeny majú za následok, že si dáme neplánovanú návštevu hlavného mesta. Nevadí. Aspoň skočíme na nejaké fajné jedlo, kúpime si v obchode to, čo chceme a nie to, čo sa tam nachádza a možno sa aj skočím ostrihať. Krása. Ale pri plánovaní ešte ostaneme. Práve totiž plánujeme roadtrip a nejak som sa zasekla. Máme to vymyslené po Francúzsku riviéru. Posledné mesto máme Cannes a teraz neviem ako ďalej a potrebujem vašu radu.

Marseille či vnútrozemie?

Takže náš trip začne odchodom z Hažlína samozrejme a prvá zastávka bude zrejme Bled. Zrejme vravím preto, že netuším, či nepôjdeme skôr a nestavíme sa ešte u baičky a prababičky v Bratislave. Po Blede nasleduje Portorož, to je prosím jediné mesto, čo sme minulý rok počas nášho tripu nedali. Potom ideme hurá do Talianska a stojíme pri Lago di Garda a odtiaľ bonjour Francúzsko. Ako som spomínala zakotvíme v Cannes, skočíme do Nice a Saint-Tropez a moja otázka znie - čo potom? Máme ísť do Marseille alebo to zvrtnúť hore a ísť pozrieť do vnútrozemia? Alebo možno ísť cez Marseille a bývať niekde hore? Ocením akékoľvek rady kamoši. Ak ste niekto boli či žili vo Francúzsku, tak raďte. Potom nasleduje Švajčiarsko a tam bude zástavka asi v Ženeve a potom ešte niekde.

Výlety v okolí Hažlína

Zatiaľ však naše deti nemajú pasy, tak na ne pekne čakáme doma a robíme si iba mikro výlety v okolí. Tak sme sa vybrali cez víkend vlakom do Prešova. Samozrejme, že sme z domu odchádzali neskoro a samozrejme, že sme na vlak bežali. Skoro mi ušiel kočiar, Beky bola na rukách a nastupovali sme bez lístkov. Lebo veď inak by sme to nedali, ale bola to veselá cesta aj s baským hádzanárskym tímom z Bardejova. Zlaté baby, už dlho som sa v duchu tak nenasmiala. Mamička jednej z týchto mladých dám, je super mama, lebo prišla domov po nočnej, šupla si kávu a sprchu a šla hodiť svoju dcéru na vlak späť do Bj, ale najväčší klinec bol, že ona by to pre svoje dieťa nespravila, že by sa šla radšej vyspať. Zlaté dievča. Som si istá, že nakoniec to pre svoje deti urobí, lebo také sme, keď sa staneme mamami. Sme superženy, čo ani spať nemusia. Nuž a bolo super v tom Prešove. Vietnamské bistro sme dali, aj mhd sme sa odviezli, počúvali najhoršiu pouličnú speváčku, ktorej chcel dať Pali peniaze, aby už konečne prestala spievať. Ale my so Zakym sme na ňu tancovali ako keby hral Polemic. Zábava na n-tú. A cestou spať si tatino strihol ešte rozcvičku, keď spod vlaku vyťahoval našu eko-bio nerezovú slamku s pohárom a držiakom na pohár z kočíka, ktorý sme odrazili pri pokuse napchať Beky do vlaku.


Cestovanie nám proste ide a už sa neviem dočkať roadtripu, bude to epické. Určite. A ak sa vám páči to kimono resp. tunika, ktorú mám na sebe, tak tú mi ušila moja zlatá Rogue minimal k narodeninám. Je to moja kráľovná a určite si ju viem predstaviť aj v letnom looku so šortkami.Cestovaniu zdar.




You Might Also Like

0 komentárov