Dovidenia 2019, vitaj 2020!

Wednesday, January 01, 2020

Ahojte priatelia. Želám vám ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2020! Verím, že nech bol ten starý akýkoľvek, tak ten nový bude oveľa lepší. Želám vám, aby ste sa poučili so svojich chýb a nové už nerobili, aby ste k sebe boli láskaví, mali aj v ťažších chvíľach vidinu lepšieho zajtrajška, kopu elánu a s humorom zvládali všednosť života a o to viac si užívali vzácne chvíle. Želám vám, aby ste sa mali možnosť naučiť niečo nové, cestovať do vzdialených či blízkych destinácií a plniť si sny.

A čo je ešte dôležitejšie ako plniť si sny, je naučiť sa snívať. Majte bláznivé sny, také za ktorými bude radosť ísť, a ktorých samotná cesta k naplneniu bude odmenou. Priznám sa, že občas zabudnem na to, čo je v živote dôležité a zabudnem snívať, ale aj vďaka písaniu tohto blogu sa viem na chvíľku zastaviť a zamyslieť nad tým ako a kam sa chcem uberať.


Aký bol náš rok 2019?


Náš rok na dedine bol plný slnečných dní, ale bol aj pomerne náročný. Pobyty v nemocniciach nám zobrali riadny kus energie, ktorú sme si potom dobili na cestách a musím povedať, že cestovanie je pre mňa obrovským darom, za ktorý som nesmierne vďačná. Aj keď sme nemohli zďaleka cestovať toľko ako sme plánovali, tak náš roadtrip cez Slovinsko, Taliansko k Francúzskemu Cote d'Azur a potom naprieč Francúzskom do alpského Chamonix a naspať k moru do Talianska ma kedykoľvek si naň spomeniem napĺňa radosťou. Odporúčam cestovať s kamošmi, dovolenka má potom úplne iný rozmer. Okrem toho sme stihli chatovice na Liptove či Štiavnici a Tatry a aj omočiť si nôžky v Turecku a vystreliť na malú chvíľku do tepla. Za tento rok napriek všetkému negatívnemu či ťažkému som rada, lebo po ňom budeme silnejší a hádam nás aj veľa naučil. 

Ako som zvládla svoj sebarozvoj?

V tomto okienku si píšem jednotku, pretože po tejto stránke som po večeroch naozaj nezaháľala a podarilo sa mi zopár krásnych vecí. Skúsila som si šitie a úplne sama som zbuchla kraťasky pre Zakyho. Od dokonalosti majú ďaleko, ale dokonalosť nikdy nebola môj cieľ. Uplietla som si makramé kabelku, jedna putovala na Vianky k mojej mamke. Naučila som sa pliesť čiapky z chunky merino vlny. Jedna putovala k Rogue_minimal a mám v pláne spraviť aj workshop pre všetky akčné ženy, ale to až v Bratiske, keďže tam bola oveľa väčšia odozva. Úspešne som sa naučila pliesť a uplietla si vlnený sveter. Vďaka tomu, som iba tak z brucha spravila palčáky z chunky merina a asi najviac sa zo seba teším, že som sa konečne odhodlala sadnúť si za volant. Ešte ma stále čaká jedna kondičná jazda, ale už som šla aj na našom aute a manžel to prežil. A čo sa môjho športového nadšenia týka, tak napriek tomu, že mi kvôli zapálenému nervu zo začiatku minulého roka ortopéd neodporúčal beh, tak som sa k nemu dostala a pomaly budovala kondičku a zabehla som svoju prvú 10ku. Už sa na behanie neviem dočkať po zime. Myslím, že v tomto smere bol rok 2019 naozaj bohatý a som zvedavá, čo mi prinesie rok 2020 v kolonke sebarozvoj.



Aký bol rok 2019 pre blog Romilikes?


Myslím, že zásadný a z môjho pohľadu aj veľmi náročný. S dvomi malými deťmi je fotenie takmer nemožné a úprimne si myslím, že v oblasti blogovania mám veľmi malú podporu od môjho najbližšieho okolia. Neviem, či je to tým, že je to iba hobby, ale už rozhodne viem kam chcem ísť a čo nechcem. Ako viete, tak zháňam fotografa, pretože ak niekto fotí s radosťou je to vidieť a tiež je vidieť, keď to niekto robí z donútenia a to ja nechcem. Tajne dúfam, že keď sa vrátime do Bratislavy, tak sa to nejak vyrieši a dúfam, že Tom Loft nebude mať príliš nabitý harmonogram. Ak poznáte niekoho, koho by bavilo fotiť na tento blog, tak sem s ním. Mám kopu nápadov a už nechcem byť brzdená nevôlou okolia. Rozhodla som sa, že rok 2020 bude rok oživenia tohto blogu. Či to tak naozaj bude sa uvidí až v decembri, ale treba mať predstavu, aby sa k nej ľahšie išlo, no nie?





A ešte by som vám priatelia chcela poďakovať za vašu podporu. Veľakrát ste to boli práve vy, ktorí ma podržali pri tom, aby som to tu celé nezrušila. Viem, že aj taký deň môže raz nastať, ale dúfam, že to nebude tak skoro. Som za vás vďačná, za každú spätnú väzbu a každý komentár či lajk.



You Might Also Like

0 komentárov