For sugar addicted...

Sunday, August 30, 2015

Prajem krásnu sladkú nedeľu a som tu zas a znova s niečim jednoduchým a ohromne chutným a samozrejme s použitím sezónnych druhov ovocia - dnes v hlavnej úlohe jablká, broskyne a rebarbora. Už sa nemôžem dočkať, čo poviete na tento skvelý obrátený koláč. Mňam.


Tarte:

300g špaldová celozrnná hladká múka
150g maslo
1 vajko
50g hnedý cukor
prášok do pečiva
1 jablko
1 broskyňa
3 stonky rebarbory
škorica
mäta na ozdobu

Na karamel:

80g masla
100g hnedý cukor



Zmiešajte múku, cukor, maslo, vajíčko a lyžičku prášku do pečiva a spracujte krehké cesto, zabalte ho do fólie a nechajte v chladničke, kým si pripravíte ovocie a karamel.

Rebarboru očistite a všetko ovocie nakrájajte na prúžky. Vo forme na tarte alebo panvici, ktorá môže ísť do trúby si pripravte karamel. Ja som mala formu na tarte, ktorá nemá vyberateľné dno, inak by karamel tiekol kade-tade. Na dno som rozotrela maslo pekne štedro a rovnomerne ho posypala cukrom. 
Stačí nechať karamelizovať a keď už bude krásne hnednúť, poukladajte naň ovocie pekne rovnomerne, posypte škoricou a nechajte ešte asi minútku prehriať a potom odstavte.

 Teraz prišiel čas vybrať cesto z chladničky a vyvaľkať ho tak, aby pekne prekrylo ovocie vo forme.
Vložte do trúby vyhriatej na 180° a pečte cca 20 minút. Kým budete tarte vyklápať na tanier, nechajte ho dobre vychladnúť.
Dajte pozor, lebo ovocie si pustí šťavu a bude tam kopa sladučkej karamelovej šťavy, tak aby sa nezalepil obľúbený obrus po babičke.

Tento dezert je neskutočne sladký a určite zmizne za pár hodín.

P.S.: Ak ste lenivý pripraviť si vlastné cesto, môžte použiť aj kúpené lístkové.

Dobrú chuť!



You Might Also Like

0 komentárov