Ultimate Strawberry Pavlova...

Saturday, May 21, 2016

Ahoooj! Keď je vonku krásne ako tento víkend, tak na seba okamžite hádžem kraťasy a utekám von. Na druhej strane patrím k ľuďom, ktorí si nevedia predstaviť víkend bez sladkej bodky, a tak zvažujem možnosti a keďže mám v chladničke vajcia a smotanu na šľahanie, moja voľba je jasná. Trúbu nastavím na samo-vypnutie a s pocitom víťaza vyrážam na Stupavské trhy. Okamžite ma očaria krásne slovenské jahody, kupujem pol kila a neviem sa dočkať ako skončia na famóznej Pavlovej torte.


Potrebujeme:

5 bielkov
1čl octu
1čl kukuričného škrobu
250g práškového cukru
1 smotana na šľahanie
1 vanilkový cukor
500g jahôd


Trúbu si predhrejte na 120 stupňov. Bielka vyšľahajte s práškovým cukrom do tuhej lesklej hmoty, pridajte ocot a škrob a ešte šľahajte asi 2 minútky. Na papier na pečenie si predkreslite kruh, ja som ako šablónu použila tortovú formu. Pečte 100 minút a ak máte možnosť nastaviť si automatické vypnutie trúby, tak si ho nastavte a bežte von, trúbu totiž nesmiete otvoriť ešte ďalšiu hodinu po dopečení, aby vám Pavlova nespadla.


Keď sa vrátite z prechádzky, vymiešajte si smotanu s vanilkovým cukrom. Pokojne si časť jahôd nakrájajte a pridajte k šľahačke. Opatrne rozotrite po Pavlovej, pozor je naozaj krehká a ozdobte jahodami.

Teraz už stačí iba rozkrájať a zjesť.

Dobrú chuť!


You Might Also Like

0 komentárov