DIY part 2 - summer flats...

Tuesday, July 05, 2016

Hi folks! As promissed I am here with another DIY project. Yay! Inspired by talented Elina Linardaki and her leather flats. (click here) This one took more time than the ironing one and I would recommend to do it before you are pregnant, because the ability to move is quite important. Hahaha. 
Let's start - below is a list of all necessary instruments however I have no idea how some of them are called (especially the different type of pliers ) - so you can use below picture as a leading point. :)

Elements:


1.pair of sandals - New Yorker (12.95Eur)
2. pom poms (30pcs) // beads (20pcs) // circlets 6mm & needles 30mm (50 pcs) - stationery or creative shop (less than 12Eur, but depends on how many elements do you want to have on your flats)
3. pliers - take a look into your dad / bf / husband stuff - otherwise creative shop 

How to do it:

Use the pliers and needles to create small eyelets on all of your pom poms and beads as pictured above. Make sure to have your circlets big enough to fit on the strings of your flats, then open the circlet and bendt your elements to the string of your flats. I was wearing one of the flats on my leg, to see where it is folding and to be able to spread the elements the way I like it, then just add all the other elements on the other flat mirroring the first one.

A little tip - make sure to do your nails afterwards and not before, because you might ruin it a bit.


Čauky! Ako som sľúbila, je tu ďalší DIY (Urob si sám) projekt. Jupí! Inšpirovaný talentovanou Elinou Linardaki a jej koženými sandálkami. (klik tu) Tento projekt trval dlhšie ako nažehlovačky a odporúčala by som ho robiť skôr ako otehotniete, lebo schopnosť hýbať sa je naozaj dôležitá. Hahaha.
Tak začnime - nižšie je zoznam všetkých nástrojov, ktoré budeme potrebovať, v slovenskej verzii sa kliešte volajú - ketlovacie a štípacie, ale tiež môžte použiť obrázok vyššie, nech máte predstavu, čo doma hľadať.

Elementy:

1. Sandále - New Yorker (12.95Eur)
2. pom poms (30ks) // korálky (20ks) // spojovacie krúžky 6mm & ketlovacie ihly 30mm (50 ks) - papierníctvo alebo kreatívny obchod (menej ako 12Eur, ale záleží od toho, koľko chcete ozdôb na sandálkach)
3. kliešte - pozrite sa do náradia vášho ocina / frajera / manžela - je veľká šanca, že ich tam nájdete, ak nie, dajú sa kúpiť aj TU

Ako na to:

S pomocou štípacích a ketlovacích kliešťov si vytvorte na všetkých elementoch malé očká, na ktoré budete pripájať krúžky. Dajte pozor, aby ste si kúpili krúžky pasujúce na šnúrky na vašich sandáloch, ak to nemáte v oku, odporúčam vziať sandálky do kreatívneho obchodu a primerať. Krúžky sa dajú v pohode otvárať a zatvárať prstami, potom už iba navlečte korálku a prichyťte na sandálku. Ja som mala jednu z nich obutú na nohe, aby som videla, kde sa šnúrky prekrývajú a vedela si ľahko rozvrhnúť všetky korálky a pom-pomy. (Toto bol náročný počin v spojení s veľkým tehotenským bruchom) Druhú sandálku už stačí priložiť k prvej a zrkadlovo popripájať ozdoby.

Malý tip - manikúru si robte až po tomto projekte, pretože si ju môžte zničiť.


Good luck! - Veľa šťastia!


You Might Also Like

5 komentárov

  1. Very nice really ! I'm gonna try do to the same ;) in btw i like the blog :)

    ReplyDelete
  2. Very nice really ! I'm gonna try do to the same ;) in btw i like the blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..good luck Sara and do not forget to share your result with me..I would love to see it <3

      Delete