Ako prežiť tropické počasíčko na Slovensku?

Wednesday, August 15, 2018

Nenechaj sa odrovnať z tepla!

Ahojte kamoši. Túto tému som dosť riešila minulý týždeň na Instagrame a to najmä preto, že sa mi to teplo a môj aktuálny stav zrejme podarilo trochu podceniť. Niekedy mám pocit, že si myslím, že som Wonder Woman a proste všetko dám a potom sa ukáže, že aj Wonder Woman si musí kúpiť balenú minerálnu vodu, nuž lebo tá "tap water" jednoducho nestačí. A tak sa stalo, že v stredu sme si so Zakym strihli prechádzku na párty do nových jaslí, vracali sme sa domov okolo 11tej, čo znamenalo, že som pekných 20 minút tisla kočík s juniorom po tom nádhernom slnečnom bratislavskom chodníčku. K tomu si pridaj 35tt tehotenstva a ešte jednu kočíkovačku od 1nej do 2hej a to síce pod stromami v tieni, ale už máš asi spočítané, že večer som bola totálne vyšťavená.

A prečo vám to sem píšem?

Rozhodne nie preto,aby ste si ťukali na čelo, že "ochmôjbože" taká stará a taká hlúpa. Pila som veľa, dávali sme si cez deň asi 50x vlažné sprchy a jedli veľa ovocia, no napriek tomu takáto záťaž bola proste priveľa a na druhý deň sme preventívne skončili na návšteve v nemocnici, a preto vám chcem dať zopár tipov, ktorých sa už držím zubami nechtami a teda tá minerálka mi vážne nenapadla. Začíname.

1. Čistá voda v teplotách 30+ nestačí

U nás sa pijú 3 základné tekutiny a to voda z vodovodu, keďže máme to šťastie mať pitnú vodu aj zo sprchy, čaj s medom a citrónom v zime a teraz v lete čistý a pivo. Tretiu spomínanú iba tato samozrejme. Naivne som si myslela, že v tomto úpeku nám to stačí, ale nestačí a to najmä kvôli zvýšenej miere potenia, kde sa z tela vo veľkom vyplavujú aj minerály. Takže aj keď nemám rada vody balené v plastových fľašiach, tak som si minerálku zadovážila a cítim sa lepšie. Samozrejme magnézium dopĺňam pravidelne aj v tabletkovej forme, pretože inak by som sa kŕčom v noci nevyhla ani omylom.


2. Sprcha, osviežovač a bazén

Ak vám to životný štýl dovolí, tak trávte toto teplo pri vode, na kupku, jazere či v bazéne. Ak ste doma ako ja aktuálne, tak je skvelým riešením pravidelná vlažná sprcha či vaňa. S juniorom si ju doprajeme x-krát za deň a neskutočne osvieži. Ak musíte cestovať MHD či ísť do obchodu, na úrad alebo prechádzku s dieťaťom, tak odporúčam rozprašovač so studenou vodou, je to osvieženie na nezaplatenie, to mi môžete veriť.


3. Nevychádzajte von ak nemusíte

A tento bod by som najradšej 3x podčiarkla. Toto platí pre všetky rizikové skupiny - malé deti, tehotné ženy a seniorov. Telo sa nám totiž prehrieva oveľa rýchlejšie ako zdravému dospelému človeku, ťažšie sa nám dýcha a o fyzickej záťaži snáď ani nemusím hovoriť. Ja som to podcenila a už ma veru nikto nedostane von ráno po 9-tej a pred 7-mou večer. Toto je čas na prechádzku, nákup, ihrisko. Proste čokoľvek, čo musíte v daný deň absolvovať. Samozrejme sa to nedá aplikovať na každého, ale ak pracujete v klimatizovanej kancelárii a do práce sa presúvate klimatizovaným autom, tak sa vás tento článok i tak netýka a môžete byť pokojní.

Celým článkom vás sprevádzajú fotky z Chicaga, pretože ako ste mohli čítať v tom poslednom, tak ja v tomto pekle proste nefotím. Želám vám krásny týždeň a ja osobne si pre seba a Beku želám ešte aj ochladenie na takých max 25 stupňov. Vopred ďakujem.



Shop my look:

Nohavice - Bershka // Šlapky - Stradivarius // Tričko - Chicago gift shop :) // Bunda - SheIn // Náušnice & okuliare - H&M


You Might Also Like

0 komentárov