Aký kočík je pre nás ten pravý?

Wednesday, September 19, 2018

Jedna rodina s Mutsy


Každá budúca mamička vie, že kočík je pre jej bábo niečo ako auto pre jej manžela, a tak výber milý páni, nechajte prosím na svoje polovičky. Koniec koncov sú to najmä mamičky, ktoré tohto tátoša tlačia svetom spolu s vašim pokladom. Pri výbere kočíka pre Zachariáša som si nechala poradiť od kamky a kúpila si používaný kočík po známosti, a tak sa začal odohrávať náš prvý príbeh s Mutsy. Pre mňa osobne táto značka stelesňuje všetko, čo od kočíka očakávam a asi vás neprekvapí, že ako mamu blogerku ma okrem pohodlia bábätka, jednoduchej manipulácie, skladnosti a praktickosti, zaujíma aj vzhľad. Nuž áno, moja blogerská stránka sa nezaprie a samozrejme riešim aj to, či bude kočík zapadať do našej rodiny po vizuálnej stránke. Možno to znie trošku povrchne, ale každá mamina chce mať predsa pekný kočík a ja so svojou dušou minimalistu som si vďaka prevedeniu Mutsy EVO v edícii URBAN NOMAD splnila svoj kočíkový sen. Tak poďme smelo na moju recenziu Mutsy EVO.

Prečo práve Mutsy EVO?

Dôvodov je viac, ale ako prvý a pre nás najdôležitejší uvediem jeho praktickosť. Skladanie kočíka do auta snáď nemôže byť jednoduchšie a poľahky sa zmestí do našeho Suzuki Sx4, čo teda v žiadnom prípade nie je veľké rodinné auto. (smiech) Vanička je dostatočne priestranná pre naše mimi a ako bonus oproti nášmu starému kočíku má popruhy na prenášanie. Ďalšia vec, ktorá ma milo prekvapila je ako jednoducho sa dajú pripevniť kolesá. Toto oceníme najmä v bratislavskej zimnej člapkanici, pretože kočík mávame v byte a opláchnuť kolesá bude viac než potrebné. Zadné kolesá si na zimu vymeníme za nafukovacie, nakoľko sme rodina, ktorá s kočíkom chodí aj do ťažších terénov ako je Eurovea, rozumej pole a les. To bude Beky už väčšia a zvládne aj dlhší pobyt vonku počas venčenia nášho besného psa Dinga. Mimochdom nafukovacie kolesá sa zídu aj v prípade, že idete na dovolenku k moru a plánujete si to štrádovať po pláži. Taká malá rada, kolesá si locknite, aby sa vám nepretáčali o 360 stupňov, to pri prechode po piesku či v lese isto oceníte a ja budem tajne dúfať, že ulovíme nejaké super skvelé letenky a rok 2019 odštartujeme na plážičke.

Ako iste viete, deti máme už dve a ja som chcela kočík, ktorý ich odvezie obe a mne tak uľahčí cestu po Zacharyho do a z jaslí či na ihrisko. Preto som už od začiatku vedela, že bez step-up boardu sa rozhodne nezaobídem. Nuž a ak si niekto myslí, že je to zbytočnosť, tak vás fotky snáď presvedčia, že to tak nie je. Minimálne u nás. Okrem toho, že Zachary chce sestričke pomáhať a kočíkovať ju no-stop a ja sa chcem presúvať z bodu A do bodu B tempom, ktoré bude rýchlejšie ako pohyb slimáka, tak step-up board nám slúži aj ako stolička. Naposledy sa na ňom Zaky viezol po sediačky a kým sme prišli z jasličiek, tak stihol takto zbaštiť celý balík chrumiek (samozrejme super bio, bez prídavku zbytočností, som predsa super eko bio matka..trošku srandujem, pretože viete, že nič nehrotím). Ďalšia skvelá vec, ktorá ide ruka v ruke so step-up boardom je polohovateľná rúčka na kočíku, keď idem bez Zakyho, tak odopnem jedným klikom board a druhým klikom si dám rúčku vyššie, keď ide Zaky, dám mu ju nižšie a slúži mu ako opierka, prípadne môže Beky tlačiť. Ako Insta friendly osoba sa vytešujem aj z držiaka na pohár či fľašku, pretože okrem toho, že je to fest praktické, tak je to aj super fotogenické, aleluja.



Doplnky, doplnky a ešte raz doplnky

Okrem už spomínaných považujem za skvelý doplnok najmä adaptér na autosedačku. Vďaka tomu môžeme pokojne používať Zakyho staré vajíčko Maxi-Cosi a nemusíme riešiť kúpu nového. Okrem Maxi-Cosi je EVO kompatibilné ešte s Safe2go, BeSafe, Cybex a Kiddy. Ďalší doplnok, ktorý oceníte je pršiplášť, je malý a skladný, jediná vec, ktorú by som na ňom vylepšila by bola možnosť odzipsovania prednej časti v prípade, že prestane pršať, mám trošku pocit, že je tam málo otvorov a nedostanem sa k miminku, keď ju potrebujem napríklad rýchlo skontrolovať inak ako tak, že ten pršiplášť stiahnem dole, čo v prípade, že prší nie je úplne optimálne, že áno? Viete si ešte doobjednať nánožník, slnečník či nursery tašku, ale to som ja osobne zatiaľ neriešila. 

Edícia Urban Nomad

Keď som si na Mutsy. com čítala pre koho je určená edícia Urban Nomad, tak som sa neskutočne pobavila, pretože v zásade platí, že je nám šitá na mieru. Mestský Nomádi sú totiž neprestajne na mobile, sú flexibilní, kaviarenské typy, organizujú fashion swapy, recyklujú, žijú ekologicky a vyhľadávajú udržateľné a mobilné riešenia bez kompromisov ohľadne pohodlia svojich detí a seba. Well, well, veď to sme my.  Preto tá láska na prvý pohľad a teraz šupito k dizajnu a farebnému prevedeniu, pretože to už vyzerá na román. Tu sklamem všetkých milovníkov žiarivých farieb, ak si prosíte EVO v červenej, žltej či cukríkovej ružovej, tak to sa nedohodneme. Mutsy EVO nájdete v 11 farbách, ale všetko prírodné zemité odtiene, čo mne dokonale vyhovuje, keďže tak vyzerá polovica nášho šatníka. Ja som si zvolila Urban Nomad vo farbe Dark Olive a čierny podvozok, rukoväť je v prevedení eko koža v krásnej hnedej farbe rovnako ako madlo na vaničke. Ak si chcete pozrieť ako by vyzeral v inej farebnej kombinácii, tak klikajte sem - mutsy.com.

Btw môj outfit je komplet celý z fashion swapu, takže ďakujem slečnám, ktoré sa rozhodli posunúť svoje šaty a topánky ekologickým spôsobom ďalej.


V prípade, že ste ako ja a chceli by ste si ho aj ochytať naživo, potlačiť po predajni a popýtať sa na všetko možné aj nemožné, tak stačí skočiť do predajne kociky.sk v Shopping Palace Zlaté Piesky. Aaaaa, ešte jedna vec mi napadla. Keďže sú distribútorom pre Mutsy, tak na kočík nemusíte čakať týždne, budete ho mať pripravený raz-dva a to je milí moji mega výhoda.



Vidíme sa o týždeň a vy mi dajte vedieť ako sa vám kočík pre Rebeku páči. Ona sa v ňom totiž mega rada vozí.

You Might Also Like

0 komentárov