Mamka mamke...

Wednesday, November 14, 2018

Zo sveta mamičiek



Ahojte priatelia! Oznam pre všetkých milovníkov módy: "Toto bude mamičkovský článok, miestami humorný a obsahujúci deti a tipy pre ľudí s deťmi". Ak dieťa nevlastníte, tak ďalej nečítajte, pretože sa budete pravdepodobne nudiť. Ja by som sa určite. Ale už mám deti v počte dva kusy, tak musím takéto témy prekusnúť. A potom som si potvrdila s inou mamičkou, že by tento druh článku mohol niekoho zaujať a 
keďže už mám po rannom bezkofeínovom kapučíne a na nehtoch mám čerstvý gél lak a oboje som zvládla s miminom v kočíku, tak mám teraz čas vyjadriť sa a vyliať si dušičku aj tu v online svete.



TAJM MENEŽMENT


Zopár mamičiek a budúcich mamičiek, rozumej presne 2, sa vyjadrili, že obdivujú ako to všetko stíham. Nuž tak by som chcela uviesť veci na pravú mieru. Naozaj počas dňa stihnem navariť kapustnicu, napariť podlahy, spratať opraté prádlo a zbehnúť nafotiť look na ďalší týždeň. Nie je to žiadna veda, ide o dobrý time management a potom musíte mať jedno dieťa v jasliach, škôlke či u babky a druhé musí prespať ideálne celý deň. Keď doletím domov z venčenia psa, ktorého vezmem prezieravo do potravín, okolo 10tej, tak viem, že treba najskôr dať variť, počas varenia, ktoré sa rieši v hrnci samo, stíham povysávať alebo napariť podlahy a spratať prádlo. Za ten čas sa zvyčajne jedlo dovarí. Odstavím, skočím do sprchy, pretože kapustnica je aromatická a vyskúšam styling. Vlasy suším až keď sa najem a nakojím dieťa. Na presun na fotenie potrebujem minimálne pol hodinu, pretože sa presúvam MHD a aj keď sa rada tvárim, že kvúli ekologickému dopadu, tak je to preto, že mi dali iba hračkársky vodičák. 13.20 idem na zastávku. Toľko k mojim super schopnostiam, ktoré vlastne vôbec nie sú také super, len si presne poviem, čo musím dokedy stihnúť a tohto plánu sa skrátka držím.

Plienky a iné serepetičky


K téme plienok som sa už vyjadrovala. Obdivujem všetky ženy, ktoré sa rozhodli pre klasické plienky, ja som bohužiaľ veľmi pohodlná, a tak som zostala aj pri druhom dieťati pri jednorazových. Rebeka však ako isto viete mala problém s dermatitídou, čo sa jej pediatričke ako problém nejavilo, ale ja som sa rohodla zistiť, čo nám pomôže. Dlhú dobu sme fungovali na umývaní s repíkom pri každej výmene plienky, ale zistila som, že výbornú službu nám spravia aj WATER WIPES  -jednorazové utierky, ktoré sa hrdo označujú ako PUREST BABY WIPES, ja som samozrejme neni úplne naivná, ale fungujú nám skvelo a v kombinácii s obyčajnými TESCO či LIDL plienkami sa postarali o zmiznutie dermatitídy. Najhoršie Beke robilo čokolvek od značky PAMPERS. Na druhej strane Zachariáš nosí na noc plienkové nohavičky práve od nich a je úplne v poriadku. Takže asi záleží akú citlivú má bejby riťku.

Kinder SWAP s NOSENÉ



Včera som zavítala na detský swap s Nosené v Starej tržnici. Ak sledujete stories na IG, tak isto viete. Nuž a musím sa priznať, že chcel istú mieru trpezlivosti a široké lakte. Trpezlivosť som si zbalila, ale lakte ostali doma v predsieni a keďže som sa ponáhlala po Zakyho do jaslí, tak som toho moc nestihla. Katka z Nosené mi však vravela, že do budúcna isto vychytajú muchy. Trošku viac sa totiž muselo čakať pri odovzdávaní oblečenia, baby úplne nestíhali vešať nové vecičky a treba prísť s nosičom miesto kočíka, ale inak super. Niektoré mamičky si odniesli naozaj veľa krásnych vecí. Ja som stihla vybrať Zakymu vianočný sveter a jarnú parku, ale verím, že všetky veci, ktoré som doniesla si nájdu majiteľky a to najmä hodvábna blúzka, ktorá je podľa mňa TOP.


Starring:
MAMA - tepláky - Zara // Sveter - Gate // Ľadvinka - Stradivarius // Čiapka - LULL LOUNGEWEAR // Tenisky - Nike // Okuliare - H&M // Batoh - CCC Shoes&bags
Zaky - Tepláky od Ivka // Bunda - Zara // Čiapka - Next // Tenisky - H&M
Kočík - EVO Mutsy (TU) a odrážadlo Re Pello (TU


You Might Also Like

0 komentárov