Oplatí sa ísť na Francúzsku riviéru s deťmi?...part 2

Thursday, July 11, 2019


Montpellier a najkrajšie pláže na riviére

Ahojte priatelia. Naše najnovšie Airbnb ubytko v Prahe nemá telku. Ja som na to zvyknutá, ale stále ma to prekvapí u iných ľudí. V dnešnej dobe reality show a kadejakých seriálov, Instagramov, Fbkov je pre mňa miesto, kde nájdete kreslo s výhľadom do záhrady cez obrovskú presklennú stenu miestom ako zo sna. Nikdy som nebola vďačnejšia, že som si zbalila knihu ako práve tu. A verte, že sa mi ťažko odkladala, ale chcela som sa svami podeliť o úžasné mesto vo Francúzsku, ktoré má ešte úžasnejšie pláže, tak ak ste naladení na rovnakú vlnu, tak smelo čítajte.


Plage de L’Espiguette

Keď sme dorazili do Monpellier, tak ma najskôr dostala naša hostiteľka a fľaša vína a chaledná voda v chladničke, to ako si dala záležať na manuále pre hostí, mala tam všetko od obľúbených kaviarní, bagetérií až po pláže. Dôkladná príručka v angličtine a francúžštine, ja som však chcela tip na pláž pre deti, to znamená v pohode vstup do mora, žiadne 3oj metrové vlny a PIESOK. Najskôr sme išli teda pozrieť pláž Palavas, bola blízko a naozaj široká, mala ihriská na rôzne športy a bola viac menej v centre diania, rozumej na dosah reštaurácie, nazvala by som ju takou mestskou plážou, ľudí bolo pomálo, ale boli sme tam okolo 6tej, čiže cez deň to mohla byť úplne iná káva, chápete. Dal by som jej 2 hviezdičky z troch.



Na druhý deň sme dostali od Alexie tip na pláž Maguelone, ktorá bola viac od ruky, ale pre deti bol mega zážitok, že nás na pláž doviezol malý vláčik, pláž však bola takmer 100 percentne kamienková, čo bolo pre náš plážový stan ako dostať kladivom po hlave, my sme to však dali. Za plus tejto pláže značím foodtruck, to jedlo rozvoniaval všade navôkol, čo sa vstupu do vody týka, tak ste mohli šľapať snáď ďaleko preďaleko a voda bola tak po pás, dokonca tam boli francúzske deti bez dozoru rodičov, lebo naozaj by sa tam iba ťažko niekto utopil. Táto pláž už bola rozhodne viac ľudnatá, takže u mňa by dostala iba jednu hviezdičku práve za ten vláčik. Zaky sa s ním odviezol 2x. Dôvod ísť do auta sa predsa vždy nájde. Viete sa ísť pozrieť aj na katedrálu Maguelone, je to prvá zástavka vláčika, na druhej ste už na pláži.



Pláž, ktorá spĺňala všetky moje nároky na dokonalý oddych bola Plage de L’Espiguette. Bola to taká tá divoká pláž, kde sú okolo duny piesku až sa miestami cítite ako na púšti, človek iba kde tu, pretože je naozaj obrovská, ak chcete časť s barom, tak tá je samozrejme plnšia, ale ak vám stačí uterák, kniha a šum mora, tak ste na správnom mieste. K pláži vedie chodníček cez duny a potom dlhá dlhá štreka rozpáleným pieskom, Zakyho sme niesli na rukách, lebo piesok bol aj cez šlapky horúci, ale pokojne by som ho niesla aj hodinu, keď by som sa mala dostať do tohto raja. Toto bol DOKONALÝ ODDYCH a ja som vďačná, že sme to zažili a určite a to mi verte, že aj keď je Montpellier od Bratisky vzdialený 16 hodín jazdy autom a to nehovorím, že aktuálne sme based na východe, tak sa sem určite vrátime. 



Centrum mesta dýcha francúzskou energiou

Taký ten pravý pocit, že som vo Francúzsku som mala až v Montpellier. Centrum je parádne, v parku sa hralo, spievalo, rapovalo a ja som si na malú chvíľku pripadala ako keby som sa ocitla v Paríži. Teda presne na 10 minút, kým si Zachariáš nerozbil koleno, potom sa plakalo a všetci boli ofučaní a bolo po atmoške. Aaale prd. Atmoška bola stále, iba Zaky a tatino ju už asi tak intenzívne necítili. Prekvapilo ma koľko starých kostolov tu je, perfektná domáca zmrzka v zmrzlinárni Padova, odporúčam marakujovú a na čokoládovú by mali žiadať zbrojný pas, tá bola taká čokoládová, že ak ju zjete celú, tak vás zabije, naše kakaukové sa môžu ísť hanbiť do kúta. Samozrejme aj u nás sa kde tu nájde dobrá zmrzka, ale je jej žalostne málo. Nech nie som za nedostatočného patriota. Určite sme si tu nestihli pozrieť všetko, ale toto mesto vám odporúčam všetkými 10timi. 







You Might Also Like

0 komentárov