DIY - 7 TeePee pre deti...

Wednesday, August 14, 2019


Pre šikovné ručičky

Ahojte kamoši. Naposledy som vám spomínala, že bude nasledovať detský článok. Samozrejme, že bude inšpiračný a do istej miery ho považujem aj za DIY článok, aj keď presné návody od A po Z v ňom nečakajte. Najmä teda preto, že si už presne nepamätám koľko látky sme v Ikei nakúpili a aktuálne som ani neni doma, aby som vám zmerala aké dlhé sú jednotlivé pásy na Teepee, ale viem vám to hlavička šikovná dopísať hneď ako sa vrátime z chaty. Tak sa nebojkajte, ak si to neviete plus mínus vyrátať pre vlastné účely sami, tak sa pokúsim vám pomôcť. Hurá do prípravy. A ak by niekoho zaujímala aj finančná stránka veci, tak Teepee pre deti sa v zásade pohybujú okolo 100Eur, pričom ak si ho zvládnete zbuchnúť sami, tak vás to bude stáť zhruba polovicu.

TeePee - čo potrebujeme na výrobu

V akomkoľvek hobby markete si kúpite palice, my sme ich kupovali 5, ale ja osobne si myslím, že 4 vám spravia rovnakú robotu a možno sa bude aj jednoduchšie šiť. Lano, ktorým tie tyče zviažete dokopy a už v tejto fáze máte vlastne takmer hotovo. Potom svoje dielo už potrebujete iba odieť. Tu síce píšem IBA, ale babi Romi by vám povedala, že toto bola najväčšia fuška z celého stanu, merať, strihať a zošiť 5 rovnakých dielov. Ten predný je rozdelený na 2 totožné a sú na ňom našité malé časti suchého zipsu, aby sa dal otvárať a zatvárať. Cez hornú časť babina natiahla čiernu gumičku. Po bokoch si môžete našiť ozdobné mašle. K tejto časti vám teda ešte dodám rozmery látky aj palíc, nech to nie je ako jedna baba povedala.


  • 5x drevená palica 180cm kus
  • 1x lano
  • 1x látka XYm
  • 1x gumička
  • suchý zips


Teepee sa veľmi ľahko skladá a prenáša hore dole. Používame ho aj doma aj na záhrade. Deti sa tam zatvárajú, čítajú si tam knižky a vymýšľajú kadejaké čertoviny. A keďže sme pri nákupe v Ikei vôbec netušili koľko látky nám bude treba, tak nám trocha ostalo aj na výrobu vaku na hračky. Veľmi jednoduchý postup je nižšie.




Vak na hračky

Vystrihneme si 2 rovnako veľké kruhy z látky. Ako šablónu je fajn použiť niečo v reálnej veľkosti, ja som použila koberček, ktorý je v Teepee a pridala ešte po 10cm, aby som maximálne využila látku, potom sa strihalo a zošívalo. Vo vaku sme po celom obvode spravili tunel, do ktorého sa neskôr vsúvala šnúrka na sťahovanie. Vak je obojstranný a z jednej je použitá zbytková látka z TeePee a z druhej tiež látka z Ikei. Šnúrku som použila zbytok z bobina špagátu, ktorý som použila na výrobu macramé kabelky. A nech sa páči, vak, ktorý s nami precestoval 5000km je na svete. Máme v ňom viac menej lego a všetky mini hračky, ktoré nemajú iný domov a s ktorými sa deti stále hrajú. Samozrejme aj tento vak si viete kúpiť už aj hotový, ale ak si radi vyrábate veci sami, tak by to mohol byť super DIY projekt, naozaj to nezaberie veľa času, s malou pomocou som to zvládla predsa aj ja.


  • 2x látka
  • 1x šnúra cca 6m




Dúfam, že sme vás aspoň trošku nakopli k výrobe naozaj easy hračiek a pomôcok pre deti. Krpci mi boli najlepšími modelmi a pozdravujem aj Romanku, moju menovkyňu a Zakyho kamošku, obaja totiž v júli oslávili 3 roky.






You Might Also Like

0 komentárov