Netradičné tipy na vianočné darčeky...

Wednesday, December 04, 2019

Vianoce sa blížia

Dobré ránko priatelia. Na izbe mi už komplet posádka veselo odfukuje a ja by som najradšej odfukovala s ňou, ale nedá mi. Blížia sa sviatky, najskôr Mikuláš a potom Vianoce a to sa mnohým z nás zatemní rozum, a aj keď sme všetci plus mínus rozumní ľudia , tak práve v tomto čase je fajn si pripomenúť, že menej je viac. Nebudem sa tváriť chrumkavo, ja by som svojim deťom tiež chcela dať všetko na svete, ale je to tá správna cesta? Tento článok nie je reklama na produkty, sú to moje tipy na netradičné darčeky, ktoré podľa mňa spravia radosť a majú aj hlbšiu myšlienku ako Barbie či playstation.


Darujte zážitok

Tu sa fantázii medze nekladú. Ak vás vás financie pustia, pokojne darujte letenku či komplet zájazd. Na profile Tour de svet nájdete milión nápadov na lacné letenky a aj tipy na ubytovanie, ale myslím si, že aj v rámci Slovenska sa dá vymyslieť množstvo pekných miest. My sme aktuálne v Tatrách vo wellness hoteli Borovica a odporúčam ho všetkými desiatimi. Jedlo skvelé, personál veľmi milí, detský kútik je eňo ňuňo a wellness je tiež fajn. V detskom bazéne vám napustia teplú vodu na požiadanie. Každý deň sme tam boli s deťmi prví a mali fajnú čistú a teplú vodu ako vo vani. Im sa síce páčilo aj vo veľkom, ale mať možnosť zohriať ich (okrem sauny) je skvelá. Odkedy som mama, tak pre mňa majú spoločne strávené chvíle väčšiu hodnotu ako nová kabelka.



Darujte možnosť rozvoja

Ja som sa rozhodla pre rozvoj telesnej výchovy. Toto znie možno všelijako, ale pre deti som chcela rebriny, aby sa aj v zime mohli preliezať, keď sa to už vonku nedá a našla som firmu, ktorá vyrába viac ako obyčajné rebriny. V krátkom čase si ich viete prestavať na Piklerovej triangel a dajú sa dokúpiť rôzne doplnky ako šmykľavka, hojdačka či lezecká doska. Celý princíp montovania mi príde veľmi jednoduchý, či to tak naozaj je, vám budem vedieť povedať až po 24tom, keď ho detiskám reálne zmontujeme. Toto je jediný darček, ktorý od nás dostanú a ešte je aj spoločný. Samozrejme, že Zaky je normálny chlapec a želal si policajné auto. Nuž a predstavte si, že ho aj dostane, prinesie mu ho pravdepodobne babička, ale ak nás čítate dlhšie, tak viete, že aj naše babičky sa snažíme učiť, že naše deti doma nepotrebujú hračkárstvo. Teraz sme si  na izbe v hoteli úplne vystačili s farbičkami a pexesom. Darčeky pre deti radi regulujeme, nechceme, aby ich mali toľko, že si ich nebudú vedieť vážiť.


Darujte lokálnu tvorbu

Môj ďalší tip na darček je lokálna tvorba ako taká. Či už ide o oblečenie alebo hračky, na Slovensku máme toľko šikovných ľudí, že ani neviem kde začať. Od môjho brata dostanú deti krásne teplé teplákové súpravy od Little People. Zopár skvelých drevených vozidiel máme ako viete od českej značky Repello a na nich nedám dopustiť. Ich odrážadlá a všetky vozidlá sú podľa mňa dokonalé. Ak by ste chceli na niečo konkrétne lokálny tip, tak mi napíšte a pokúsim sa vám poradiť.


No a čo sa mňa týka, tak som si tiež nakoniec niečo poprosila. Keďže sa s Reb vozíme na Zakyho detskej kolobežke, tak som si  poprosila dospelácku, aby som sa viac nemusela zohýbať až po zem. Verím, že sa u nás využije na maximum. Tiež verím, že vás inšpirujem nevykúpiť hračkarstvo. Podľa možností sa mu radšej vyhýbajte úplne. 


Krásne sviatky želám a o týždeň sa snáď vidíme s ďalším outfitom. Pyžamká sme vyberali medzi Lidl a F&F - tentoraz vyhralo Tesco.

You Might Also Like

0 komentárov