Recenzia - Tvorba úspešne zarábajúceho blogu..

Wednesday, December 11, 2019

Ahojte moji milí. Dnes mám na vás niekoľko vecí. Okrem toho, že som stihla poumývať predvianočne okno -  jeden kus, okno v našej spálni sa ligoce, tak som prvýkrát v živote umyla aj žalúzie a prišlo mi ľúto, že tie naše doma, nemám ako umyť. To sú veci, čo? Druhá vec, ktorá mi aktuálne zviera žalúdok je moja blížiaca sa kondičná jazda. Práve v tejto chvíli vážne neznášam predsavzatia, ale ako iste viete, chcem byť mamička, ktorá vozí deti na tréningy a na kolobežku sa mi časom obaja nezmestia, takže to moje šoférovanie skôr či neskôr musím rozbehnúť. Tak začínam teda zajtra, pre vás to bude dnes. Držte mi palce a ak môžete, tak sa vyhnite Bardejovu a okoliu v ranných hodinách. A tretia vec je recenzia blogerskej knižky. Ak nie ste blogeri a ani sa neplánujete tejto ušlachtilej profesii venovať, tak kuknite fotky a bežte ďalej, v opačnom prípade vás tu vítam.

Pre koho je teda kniha "Tvorba úspešne zarábajúceho blogu" podľa mňa primárne určená? 

Ako prvé som mala v pláne slovo recenzia vymeniť za utópia, ale dnes vám idem naozaj povedať môj názor na knižku, ktorá sa mi dostala pod ruku, a ktorá tvrdí, že každý sa môže stať úspešným blogerom, takže to, čo by v mojom prípade mohlo byť považované za utópiu, v tom vašom ani zďaleka nemusí byť. Na tejto knižke sa spolupodielalo viac ako 40 autorov a zopár z nich sú moji obľúbení blogeri, obsahuje rôzne príbehy a kopec inšpirácie. A verte mi, že zarábajúci blogeri naozaj existujú. Okrem toho, že píšu články na svoj blog však robia aj iné činnosti, ktoré sa pomerne intenzívne spájajú s prácou blogera, publikujú e-knihy, vedú školenia či zarábajú na Affiliate programoch. 




Podľa tejto publikácie sa však úspešným blogerom môže stať každý. Teda teoreticky aj ja. Z môjho pohľadu je však kniha určená primárne pre začínajúcich blogerov. Ak už blog píšete roky, tak ste na väčšinu vecí prišli pravdepodobne sami, prípadne ste sa o nich dozvedeli na nejakom školení. Perfektne totiž pokrýva témy ako založenie blogu na Wordpresse, analýzu kľúčových slov, základy SEO, či tvorbu obsahu.

Trošku mi je ľúto, že táto knižka nebola v mojich začiatkoch. Množstvo vecí by bolo jednoduchších a zrejme by som miesto Bloggera používala aj ja Wordpress. Ďalej sa venuje témam ako Affiliates, preklikom z reklám a spoluprácam. Veľmi zaujímavá je aj časť o tom ako to nerobiť, respektíve aké chyby robia blogeri pri spoluprácach. Ak vás osloví ponuka, tak vďaka tejto knihe možno nájdete spolupráce priamo pri jej čítaní. 

Takže áno, ak je vaša vízia mať úspešný blog a tvrdo na nej pracujete, tak tento cieľ s veľkou pravdepodobnosťou skôr či neskôr dosiahnete. Ak však píšete blog iba pre radosť z písania, vaše články nie sú virálne, témy si nevyberáte podľa toho, kde je diera na trhu, ale podľa nálady, tak sa moji milí ako blogeri zrejme neuživíte. Pardón.


Prvý zimný look

A teraz šup od knihy k handrám. Tak trošku som prešvihla možnosť odfotiť sa so snehom, ale tak to už v živote matky blogerky chodí. Najskôr sú deti a manžel a niekde na konci dlhočizného zoznamu povinností je fotenie lookov na bloges. Obdivujem ženy, čo to majú nastavené inak. Tiež obdivujem mužov, ktorí svoje ženy fotia. Ten môj to už tak pred 3mi rokmi prestal zvládať, ale zo zotrvačnosti ma fotí stále a trošku mu je asi aj ľúto, že by som sa okrem šoférovania musela učiť aj používať samospúšť. Týmto oznamujem, že hľadám FOTOGRAFA zadarminko of course.

Takže môj prvý zimný nástrel obsahuje môj najobľúbenejší 100 kilový sveter, ktorý ste tu už videli. Sekáčový kabát vás už zrejme tiež neprekvapí a stavila som na nude doplnky a zverinu. Toto kombo ma neomrzí a baretky milujem, veď viete. Tak si o jednu strihneme súťaž na mojom Instagrame. Čo poviete? Pekne ho cupkajte sledovať, aby  vám nič neuniklo. 

Vidíme sa o týždeň. (Ak sa niekto zľutuje a odfotí ma.)




You Might Also Like

0 komentárov