3 spôsoby ako počas korony zostať pri zmysloch...

Wednesday, May 13, 2020

Ahojte priatelia. Asi vás prekvapí, že sa vám tu prihováram, ale viete ako, už aj korona opatrenia sa uvoľňujú, tak aj blog sa môže pomaly rozbiehať k životu. Pravdou zostáva, že posledný článok je tu z konca februára, čo bola ešte zima a ja tu dnes poskakujem v šortkách. To je skok ako prasa, ale už je to raz tak a lamentovať okolo mi nepomôže. Je mi trošku ľúto, že som sa zabudla odfotiť v rúšku, lebo to k tomuto obdobiu proste patrí, no na druhej strane ešte si ich asi chvíľku ponosíme, tak to ešte snáď zvládnem nafotiť. Tento rok bude rokom prelomovým v mnohých veciach. Najmä však v tom, ako nám nastavil zrkadlo a prehádzal naše priority. Som zvedavá koľko potrvá, kým sa zase vrátime do starých kolají a či vôbec.

1. Nájdite si nový koníček

Tento článok vás má inšpirovať ako nezošalieť z detí, ako si nájsť čas pre seba a ako si oddýchnuť aj pri aktívnych činnostiach. Prvým nápadom je nájsť si nového koníčka. Odhaľte v sebe skrytého manuálne zdatného človeka. Verte mi, že v každom z nás sa taký nachádza. Ja som sa našla v pletení macramé, šití oblečenia pre deti a občas aj pre mňa, či pletení svetrov. Chcem sa stále učiť nové veci a na materskej mám na to aj priestor, že áno? Nuž a mám aj to šťastie, že moja svokra - naša babi Romi je vyučená krajčírka a vďaka tomu, môžem jednoduchšie svoje predstavy pretaviť do reálnych kúskov. Jedným z týchto kúskov sú aj ľanové šortky, ktoré mám na sebe v tomto článku. 


2. Začnite športovať

Nemusí to byť hneď 10km beh denne. Ja si napríklad zabehnem 2-3x do týždňa pol hodinku. Je to pre mňa brutálny spôsob ako si oddýchnuť od stereotypu, ktorému sa ako matky nevyhneme. Deti sú naše poklady, ale vedia byť vyčerpávajúce, do toho varenie a zabávanie a stále dokola. Pol hodina, ktorú strávim sama so sebou v prírode a pri behu je dar nielen pre moje telo, ale aj pre ducha. Ďalší skvelý tip je cvičenie online. Nájdite si to svoje obľúbené - či je to jóga, posilňovanie alebo flexi cvičenia. Na Instagrame nájdete kopu šikovných žien, ktoré majú natočené množstvo takýchto cvičení, prípadne cvičia naživo online. Tu je zopár mojich obľúbených - Lucka Moncmanlucia  a jej FIT MAMA PROJEKT a Nina Ninkaper z Thenolimitsgym.


3. Odmeňte sa a nechajte sa odmeniť

Týmto nemyslím, že si kúpite nové auto, ale aj to môže potešiť. Pre mňa je odmena, keď si zahrám žolíka, pozriem dobrý film, spravím nejaké fajné jedlo. Proste niečo, pri čom sa necítim iba ako mama. Tu samozrejme treba súčinnosť aj vašich polovičiek. U nás sa posledný mesiac zaužívalo tzv. RÁNO PRE MAMINU. Čo znamená, že k deťúchom vstane tatino, spraví raňajky a zabaví krpcov tak, aby mamina dospala noc v kľude. Toto je pre mňa ako hodinka na masáži či pobyt vo wellnesse. Jasné, že aj tieto aktivity mi chýbajú, ale môcť sa vyspať sama v posteli a nemusieť každé ráno fungovať už od 5tej je na nezaplatenie.
To je na dnes všetko priatelia. Inak všimli ste si, že karanténa nám ukázala ako naozaj vyzerá minimalistický šatník? Ruku na srdce, kto z vás si počas prvých dvoch týždňov nevytriedil šatník? Ja chodím iba v teplákoch a šortkách, ale špeciálne pre vás som sa načančala. Komu sa páčia moje kožené šlapky, tak hlásim, že sú značky Gino Rossi z CCC Shoes&Bags a aktuálne ich majú s 20% zľavou. Ja som ich dostala, keď sa kvôli korona obmedzeniam musel zrušiť event na predstavenie novej kolekcie, na ktorý som sa tešila ako malá. Pri deťoch sa totiž na veľa blogerských akcií nedostanem. A ten krásny rúž, čo mám na perách som prosím pekne vyhrala na Instagrame a je to slovenský prírodný rúž PJUR. Tlieskam akých máme šikovných ľudí doma. 

You Might Also Like

0 komentárov