Výlet do detstva...

Thursday, May 28, 2020

Krásny štvrtok priatelia. Občas sa pri uspávaní detí presúvam v myšlienkach kade tade a tak som sa nedávno preniesla do nášho bytu v starom meste. Milovala som to tam. Napriek tomu, že sme mali iba jednu veľkú izbu, kým som bola malá, bolo to pre mňa kráľovstvo. Zimy som milovala špeciálne. Bol to totiž čas, kedy bolo ešte kopec snehu a na starých gamatkách som dokázala presedieť hodiny, čítať si knižku a pozerať sa do záhrady ako krásne sneží cez obrovské zamrežované okno. To isté okno, cez ktoré som 1000x preliezala. Vždy keď som si zabudla kľúče, či keď ma mamka vymkla, aby som sa nestratila. Cez mreže som sa prepchala úplne ľahko a vytratila som sa do záhrady na hojdačku, spievala som si na nej z plného hrdla a skôr ako prišla mamka domov, som sa zase vkradla späť. Moje detstvo bolo skvelé. 

Detstvo ako lusk

Neviem, či sú tak stavané všetky domy v starom meste, ale minimálne tie na Štefáničke, také sú. Zvonka nenápadné budovy, ktoré vnútri ukrývajú tajomné záhrady a dvory. Všetky deti sme sa poznali a boli sme jedna veľká partia. Pamätám si, čo všetko ma naučili staršie deti. Zoskočiť z prašiaka napríklad, to bola veľká vec. Prvá pusa za kríkom, tancovačky na Spice Girls, kočíkovanie bábik. Stavanie lega u suseda. Mala som minimálne o dvoch dedkov viac. Bolo to dokonalé detstvo. A viete čo? Dúfam, že naše deti si raz budú takto spomínať na to svoje detstvo. A keďže sa blíži deň detí, tak vám chcem dať zopár tipov, ako sa im my chceme postarať o trošku srandy.


Darčeky nie len pre najmenších

Naše deti určite ocenia nejakú sladkosť, ale. Ja som sa rozhodla urobiť im radosť aj niečim iným. Vďaka kamoške som objavila vodnú šmykľavku Bestway. Je to vlastne iba taký slider, kde sa pripojí hadica a detiská skáču a kĺžu sa ako besné. Sú rôzne prevedenia, s jednou, dvomi či tromi dráhami a keďže my sme hraví všetci, tak to určite skúsime aj s tatikom. Ďalším tipom sú knižky Montessori z vydavateľstva Stonožka. Vybrala som jednu o počítaní a jednu o angličtine. Sú tam rôzne úlohy a Zakyho celkom bavia, len treba veľa strihať na začiatok. Prvá časť je zameraná na štruktúrovanie myslenia a majú za úlohy pracovať s logickým myslením. V druhej časti sa už dostaneme k množstvám a počítaniu. Som zvedavá ako nám to pôjde. Tú anglickú som ešte nestihla prelúskať, ale tiež vyzerala, že sa budú slovíčka učiť jednoduchou a hravou formou. Tak uvidíme.



Tématické fotenia

Neviem ako často fotíte svoje deti vy, ale ja im zvyknem z času na čas vymyslieť nejaké tématické fotenie. Vždy keď mám pocit, že zase narástli a oni veru rastú neustále. Napríklad pred nedávnom sme upratovali drevo. A ako som ho tak pekne skladala, v hlave sa mi črtal nápad ako tam nafotím detiská. Aké dostanú úlohy a čo im oblečiem. Klobúk zo Zary je pre mňa mega doplnok, hodí sa obom a dodá im taký dedinský look. Zaky má na sebe šortky a top z tvorby našej babiny. Možno bude z Grannys raz viac ako iba značka pre vianočné ozdoby. Rebs má na sebe šatičky z Nextu, ktoré zdedila po svojej sesterke Laure z druhého kolena. Kvôli jej topánkam mi bolo povedané, že sa mám naučiť klamať a nevravieť mužovi, čo koľko stálo, ale mne sa páčili a som pravdovravná, tak čo so mnou? Koniec koncov si myslím, že ak v nich precupitá celým letom, tak to pre mňa bola super kúpa. Máme ich z LOTI.sk a boli v zľave, keď som ich uchmatla. Zaky má kožené sandále zo Zary. Tieto fotky ľúbim, pretože ľúbim ich.


You Might Also Like

0 komentárov