Čo naozaj potrebujete v detskom šatníku?

Wednesday, June 03, 2020

Ahojte priatelia! Neviem, či je to iba pobytom na dedine, Korona obdobím či mojim aktuálnym nastavením, ale už dlhšiu dobu pozorujem, že ani v prípade detských šatníkov nepotrebujeme kopu zbytočností. Môj drahý manžel by možno pochyboval, ale ja som presvedčená, že pre deti mám rozumne rozvrhnuté oblečenie, ktoré je teda najmä funkčné, ale nájde sa aj zopár chutnučkých kúskov, bez ktorých by sa síce zaobišli, ale sú rozkošné napríklad na fotku do rodinného albumu. Tieto samozrejme držím na minimálnej možnej početnosti.


Základné kúsky šatníka predškoláka a kde ušetriť?

Verte mi priatelia, že poznám kopec mamičiek, ktoré majú pre deti rovnako obrovské šatníky ako pre seba a deti prezliekajú aj 4-5x za deň. Úprimne nechápem ako potom stíhajú prať a kto im tie účty za vodu platí. My chodíme v jednom domácom oblečení, kým nie je naozaj zašpinené. To znamená, že ak sa pri raňajkách zakvapkajúnod tvarohu, tak v tom fungujú až do večera, lebo viem, že tam ešte pribudne obed, fľak od trávy či blata. V pohode fungujeme s 1 šuflíkom v komode pre Rebs, 1ným pre Zakyho a jedným pre mňa. Majú v ňom všetko na jar a leto. Tričká s krátkym a dlhým rukávom po 3 kusoch. Mikiny tiež po 3 kusoch. Potom tepláky resp. legíny podľa pohlavia a preferencií. Tu sa to líši, pretože Rebs sa aktuálne odplienkováva, ale za bežného stavu si myslím, že v pohode stačia 4 kusy. Šortky 3x je až až. Pyžamká treba z vlastnej skúsenosti aspoň 4. Môže byť nočná nehoda, 1 do škôlky a 1 pre istotu. Majte veci ľahko farebne a štýlovo kombinovateľné. Potom môžete zobrať ktorúkoľvek mikču, tričko a gate a vždy to bude vyzerať pekne. Takto ušetríte peniaze, miesto aj planétu.


Čo radím do MUST HAVE kúskov detského šatníka?

Myslím si, že v tejto kategórii sú sezónne kúsky. Z tohto dôvodu ich nedávam do BASIC rady. Určite sa deťom podľa obdobia budú hodiť dvoje plavky, nech majú na prezlečko. Pri našich krpcoch som vyberala plavky s ochranným faktorom 50, netuším ako to funguje, ale pod plavkami sa neopálili. Ja sama nemám viac kusov plaviek, tak mi verte, že im to stačí. Ja som mama klobúková, takže Must Have je pre mňa aj klobúk, šiltovka či čepček. Ochránia deti pred slnkom a sú ňuňuňu. Tiež odporúčam po kuse. Vyberte neutrálne farby a budú sa hodiť ku všetkému. Za mňa je lepšie vyhýbať sa šialeným potlačiam s princeznami Frozen a podobným. Zaky napríklad miluje Tlapkovú patrolu, to ale neznamená, že bude behať v ich tričku, mikine a šiltovke. Som ochotná spraviť mu radosť s pyžamkom či ponožkami na doma a tam to končí. Must have sú podľa mňa aj nohavice a bunda do dažďa a overal. Vystačíme si aj s jedným kompletom, ale idealne je mať dva, pretože malé deti sú prasiatka. Ak zoženiete aj taký jemne zateplený, tak ste vyhrali v Lote. To isté platí pre gumáky - treba dvoje. Von chodíme doobeda aj poobede a ak si ich zamočia doobeda, tak poobede by už nemali v čom ísť.


Kúsky v šatníku na SPECIAL príležitosti

Samozrejme sa nejdem tváriť, že im občas nekúpim úplnú blbinu. Kúpim. Som žena a občas si ich chcem spešl načančať. Napríklad na oslavu narodenín, na fotenie, či pre radosť. V zásade platí, že tieto kúsky bežne nenosia. Pre Zakyho to vlastne ani nie je nič až tak spešl, je super sladký v ľane či obyčajnom bielom tričku od Twig. Pre Rebs sú to šatičky a tiež overal. Mali sme chutný letný overal od Twig a tak som jej od nich objednala aj šatičky, tieto šatičky nám ušila babina a overal na fotkách má z H&M. Spešl sú pre mňa doplnky ako sú podkolienky a tiež topánky. Zvyčajne nám behajú v teniskách, gumákoch a crocsoch, ale máme aj mňamky na zvláštne udalosti ako tieto Donsje krásky z Loti.sk či Zakyho sandálky zo Zary. Do tejto kategórie ja osobne radím aj riflovú bundu pre Rebs, mala ju na sebe zatiaľ iba raz.


Toľko k nášmu detskému šatníku. Naozaj v ňom nemáme kopu kravín, nemáme 20 tričiek nastohovaných v komínoch. To čo máme aj naozaj nosia a neprezliekame ich ako bábiky.

Ak by ste chceli podobný článok aj na jesenný/zimný šatník, tak dajte určite vedieť.

Tak a teraz som zvedavá, kto to má rovnako a kto nakupuje a hromadí? Dajte mi vedieť, či si myslíte, že by ste to takto zvládli alebo je to pre vás málo.

You Might Also Like

0 komentárov