For lazy mornings...

Saturday, July 04, 2020

Dobré ránko. Sľúbila som vylepšený recept na cupcakes a tu ho máme. V podstate som pracoval s receptom na Baileys cupcakes a upgradela som ho na verziu pre deti, ktorú ale budete milovať aj vy. Sú super čokoládové a s čokoládovou pomazánkou LIESKOVEC PRALINÉ od LYRY a je to sen. Tak poďme hupkom na recept, nech si ich stihnete upiecť ešte k raňajkám. Je to easy a sľubujem, že za 35 minút máte hotovo.

Double CHOCO CUPCAKES

Na cesto potrebujeme:
200g hladká múka
150g trstinový cukor
1/2 prášok do pečiva
3PL kakao holandského typu
100g masla
1PL čokoládový krém LYRA do cesta
1DCL kokosové mlieko
2 vajcia
drobné ovocie a  čoko krém LYRA na plnku

Na penu potrebujeme
Za hrsť jahôd
1PL med
25g zmäknutého masla
ovocie na ozdobenie


Predhrejeme si rúru na 170°C. Cesto nám vystačí na 12 veľkých cupcakeov resp.muffinov,ak vynecháme penu. Sú výborné aj tak, ale pena pridá ešte takú chutnú bodku.
Zmiešame si suché ingrediencie. Roztopíme si maslo s mliekom a čoko krémom, keď zmes vychladne, tak ju pridáme do suchej zmesi a premiešame. Potom pridáme vajcia a znovu zamiešame. Ak sa vám zdá cesto príliš tuhé, pridajte trošku kokosového mlieka. Plníme košíček na cupcakes do polovice, pridáme trochu ovocia a malú lyžičku čoko krému. Zakryjeme jednou PL cesta. Pečieme približne 20 min.

Na penu si vyšľaháme maslo s medom a rozmixovanými  jahodami. Zdobíme penou až po vychladnutí a tesne pred servírovaním.

Prajem vám dobrú chuť.


You Might Also Like

0 komentárov