Bez vypchávok ani na krok...

Tuesday, August 11, 2020

Dobré ránko! Mami si ide vyhodiť z kopýtka. Som zvedavá ako to zbytok tímu zvládne, ale som si istá, že viac než dobre. Normálne sa teším na pár dní samoty. Bude to po 4roch rokoch prvá dovolenka iba pre mňa a aj keď predpokladám, že mi začnú chýbať hneď ako sadnem do auta, tak si ten čas mienim užiť. Má to byť viac menej pracovný čas, ale určite si aj oddýchnem. Takže, ak ma chcete vidieť v Bratiske, tak mi pokojne volajte. Ale teraz šupky hupky na dnešnú tému, ktorá vo mne zarezonovala a tou sú trendy. Obchody, časopisy a médiá zo všadiaľ na nás tlačia trendy, ktoré tvrdia, že ak si nekúpite to, či ono, tak pre istotu ani z domu nemáte chodiť. Ja mám tieto kanály do veľkej miery obmedzené, ale kde tu sa ku mne niečo dostane. 

Ja a trendy

Priznám sa, že ma tohtoročné trendy nijak zvlášť nechytili za srdce. Vlastne ma trendy tak celkovo moc neberú, ale tričko s vypchávkami mi pripomína časy minulé a siluetu, ktorú vytvára som si chcela pozrieť aj na svojej postave. Ja som totiž športový typ, také malé chlapča a v podstate nemám pás. Nuž tak som si teda kúpila to slávne tričko s vypchávkami. Áno, mohla som si ho vyrobiť, keby mám biele oversized, ale nemám. Ale POZOR týmto článkom vám rozhodne nechcem hovoriť, že si máte kúpiť toto tričko, aby ste boli trendy. Je to v zásade šum a fuk aké tričko si dáte. Nohavice od Bagbet ste na mne mohli vidieť aj v spojení s bielou košeľou z Renewals by Nosené a rovnako dobre by vyzerali aj s obyčajným bielym tričkom. Pokojne si kúpte, čo chcete, ak to vynosíte. To je asi najdôležitejšia správa, ktorú vám chcem dnes odovzdať.


Moja vízia do budúcna

Myslím si, že upozorňovať na dopady fast fashion je veľmi dôležité. Obrovská nadprodukcia oblečenia, vykorisťovanie, detská práca, to všetko sú aspekty, na ktoré by mal človek myslieť, keď ide do obchodu. Je veľa ľudí, ktorí nenakupujú vo fast fashion vôbec, je tiež veľa ľudí, ktorí to nesledujú alebo nevedia prípadne im to je jedno. Tu prichádza na rad práca blogerov, informovanosť je mocná zbraň a iba ak máte informácie, tak môžete robiť rozhodnutia, ktoré majú zmysel. Takže áno. Kúpim si aj kúsok z fast fashion, ale nie ako kedysi. Zamýšľam sa nad tým, či ho potrebujem, či je kvalitne spracovaný a či ho vynosím. Je to na vás aké návyky naučíte svoje deti a či sa budete rozhodovať aj nad ekologickým dopadom vašej kúpy. Ja tu budem s vami a nenásilným spôsobom pripomínať zdvihnutý prst. Taká vaša malá kontrolka. Nemáte začo kamoši.

Nohavice - Bagbet / Top - Zara / Šľapky - Ravenala

You Might Also Like

0 komentárov