Žltej ako šafránu...

Tuesday, October 13, 2020

Ahojte priatelia. Do tohto pochmúrneho počasia a celkovo nálady, ktorá sa šíri krajinou by sa veru zišlo viac energizujúcej farby, ktorou žltá rozhodne je. Ale z nejakého dôvodu sa v mojom šatníku veľmi nenachádza. Keď hlboko zalovím v mysli a verte, že je to naozaj hlboko, tak prídem s chabým počtom 5 kusov. Mám dve žlté kabelky, jednu baretku a jeden žltý letný top. Ups, tak aj tu som sa prerátala, no vidíte. Je zrejmé, že žltú som schopná nosiť iba na malých plochách a v zásade platí, že iba ako doplnok. 


Typológia osobnosti podľa farieb

Žltá farba je farbou slnka, preto na nás pôsobí pozitívne a teplo. Ak je vaša farba osobnosti žltá, tak vás asi neprekvapí, že vás považujú za skvelých tímových hráčov. Máte radi spoločnosť a zábavu a ľudia vás vnímajú ako super naladených takmer non-stop. Máte kopec skvelých nápadov, pretože ste kreatívec ako prasa, ale problém nastáva, keď ich máte dotiahnuť do konca. Time management a rozdelovanie úloh je pre vás náročnou úlohou, ale nebojte sa, iba malé percento populácie je 100-percentne jednofarebných. Zvyčajne máme v sebe 2 farby - ide približne o 80%. Asi 15% ľudí kombináciu až 3och farieb. Zhrnuté a podčiarknuté - určite mám v sebe nejakú malú časť žltého, mám rada flexibilný pracovný čas a ľudia ma zrejme vnímajú ako pozitívne naladenú osobu, ale mám pocit, že mám v sebe aj nejakú časť červeného a modrého. Ak niečo nemám, tak je to jednoznačne zelená. Ale ani za mak.


Tu vám priblížim hlavné črty jednotlivých farieb. Ak vás táto téma zaujíma, tak si prečítajte knihu od Thomasa Eriksona - Obklopený idiotmi. Ja som ju nečítala, ale čítam od neho práve Obklopený psychopatmi a tiež sa tu zľahka venuje práve farebnej typológii osobnosti.

ČERVENÁ - pozitívny, odvážny, asertívny

ŽLTÁ - veselý, povznášajúci, temperamentý

ZELENÁ - tichý, pokojný, harmonický

MODRÁ - bez predsudkov, objektívny, nezaujatý


Tak teraz už asi chápete, prečo sa neobliekam do žltej od hlavy po päty. Nemám v sebe túžbu byť stredobodom pozornosti. Mám pocit, že všetky žiarivé farby chtiac či nechtiac upriamujú pozornosť vašim smerom. 


Outfit s farbami mimo mojej komfi zóny

No a tu sa už dostávame k jadru veci. Žltú mám rada, ale iba na doplnkoch ako oživenie looku a fialová? Nuž nie je to moja GO TO farba. Vlastne sú tieto šaty jediným fialovým kúskom aký vlastním. Mám ich za pár kačiek - doslova a sú z môjho fav sekáču na východe - ALMARA a boli láska na prvú. Asi za to môže v značnej miere aj ich strih, zavinovačky totiž milujem a prehliadam aj fakt, že drahému sa vlastne vôbec nepáčia, pretože ja sa v nich cítim veľmi žensky. Vzhľadom na jesenné fotenie ešte v čase kedy holé nohy boli samozrejmosť, som k nim zvolila moje LASOCKI a tie so mnou chodia už pomerne dlho, to už asi viete - pamätníci moji. Zuzka má na nôžkach rovnako topánky z CCC Shoes and bags a tiež ich nosí nejaký ten pondelok. Nuž ktorá z nás od nich nemá topánky, všakže? Zuzka má na sebe šortky a bundu z F&F a klobúk ma požičaný odo mňa.

Tak si ešte pozrite naše vtipné kreácie, lebo poviem vám, že sme sa pri tomto fotení so SUSY Butterfly za foťákom riadne nasmiali. Baby -ďakujem vám za fajné popoludnie a vy kamoši si nechajte vniesť troška slnečnej energie z našich lookov.

O fotky sa nám postarala Susy z Butterfly creative .


You Might Also Like

0 komentárov