Does blogging make you fortune?...

Wednesday, March 15, 2017

Happy Wednesday folks! I would like to say few words regarding my own blogging experience. And you can trust me that I am not going to say that it is OH SO EASY to be a blogger. 
/Beginning/
If  you want to have a decent blog you need to spend some money first. Blogging platforms such as Blogger or WordPress are for free, but you will need your own domain sooner or later which is around 20Eur a year. If you want some fancy theme you can download a free version, but it goes without any support, so if you need support, you will need to pay for it. Do you want to make Giveaways for your followers? Well, better prepare your credit card. Also make sure to invest to your camera and lenses if you do not have a photographer.
/Old fish/
When you start gaining more followers, you will also start receiving emails with cooperation offers. Now it is time to create your personal moral codex that will help you to choose the right collaboration for you. If I am refusing some offer, I am trying to explain my reasons kindly as I hope that the companies start to think more when approaching bloggers. I will not promote a company/eshop that does not go with the character of my blog for sure. This is mainly a fashion blog so you wont see me promoting curtains or refridgerator. I am working with companies that I know and like and honestly recommending only products that are of good quality. If not, you can bet I will tell you.  
/Making fortune/
Obviously I am not making fortune. Most of my collabs are barter agreements, so I am receiving products for my posts rather than money. I am not saying that there are not bloggers even from Slovakia that are not able to actually have blog as a full-time job, but these guys are mostly travel bloggers. In fact I am planning to attend a workshop regarding this theme in April and I will for sure let you know my findings.  
/Outfit/
I know that this is a long story and you are probably tired, but I am compensating it with this funny outfit. I am wearing my B-Day jeans from my hubby, fancy transparent coat and black T-shirt from Romwe. I really like the design of it, the quality is not bad, but what I did not like was the way the color was washing off. I hope that it will stop after the second hand-wash.
Šťastnú stredu všetkým! Chcela by som povedať niekoľko slov o mojej vlastnej blogerskej skúsenosti. A môžete mi veriť, že vám nepoviem, že je to OCH TAKÉ ĽAHKÉ byť blogerom. 
/Začiatky/ 
Ak chcete mať slušný blog, budete musieť minúť aj nejaké tie peniaze už na začiatku. Blogové platformy ako je Blogger alebo WordPress sú zadarmo, ale skôr či neskôr budete potrebovať aj svoj vlastný doménu. Ak chcete nejaký nápaditý motív, ten si môžete stiahnuť bezplatne, ale bude bez podpory, takže ak potrebujete aj podporu, budete si za ňu musieť zaplatiť. Chcete pre svojich nasledovníkov followerov pripravovať súťaže? Tak to si radšej hneď pripravte aj svoje platobné karty. Tiež sa uistite, že treba investovať aj do fotoaparátu a objektívu v prípade, že nemáte fotografa.
/Stará ryba/ 
Keď začnete získavať viac followerov, začnete tiež dostávať e-maily s ponukami spolupráce. Teraz je na čase vytvoriť si svoj vlastný morálny kódex, ktorý vám pomôže vybrať tú správnu spoluprácu. Ak nejakú ponuku odmietam, snažím sa svoje dôvody vysvetliť láskavo, pretože dúfam, že spoločnosti začnú viac premýšľať pri nadväzovaní kontaktov s blogermi. Určite nebudem spolupracovať s firmou či e-shopom, ktorý nemá nič spoločné s charakterom blogu. Keďže ide o fashion blog, tak ma neuvidíte propagovať záclony alebo chladničku. Spolupracujem s firmami, ktoré poznám a páčia sa mi a úprimne odporúčam iba výrobky, ktoré sú kvalitné. Ak nie, môžete sa staviť, že vám svoje výhrady poviem.
/Zarábať majlant/ 
Očividne nezarábam majlant. Väčšina mojich spoluprác je vo forme bartra, takže za moje príspevky dostávam produkty skôr ako peniaze. Nehovorím, že neexistujú blogeri dokonca aj zo Slovenska, ktorí nie sú schopní mať blog na plný úväzok, ale títo ľudia majú väčšinou cestovateľské blogy. Vlastne v apríli sa zúčastním práve workshopu, ktorý sa týka tejto témy a určite vám dám vedieť, čo som sa dozvedela.
/Outfit/ 
Viem, že je to dlhý príbeh a pravdepodobne ste sa unavili, ale pokúsim sa to vykompenzovať s týmto trochu netradičným outfitom. Mám na sebe svoje narodeninové džínsy od môjho manžela, priesvitný kabát/pršiplášť a čierne tričko z Romwe. Veľmi sa mi páči jeho design, kvalita je celkom dobrá, ale to, čo sa mi nepáčilo bol spôsob akým sa jeho čierna farba vymývala. Mám dokonca zafarbený aj radiátor. Dúfam, že pri druhom ručnom praní to už bude ok.
Shop my look:
Coat - Aliexpress (Buy here)
T-Shirt - Romwe (Buy here)
Jeans - Outlet Voderady
Ankle boots - Topánkovo (Buy here)
Sunnies - Parfois (old)
Cap - Blogger Bazaar (from lovely blogger Nita)

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Outfit sa ti podaril a neskutočne ti to pristane ! Milujem tvoje kombinácie ♥

    Accessoriesforbeauty

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olalala.. ďakujem Zuzka..priznávam sa bez mučenia, že ma ohromne baví táto kombinácia 😘😘😘

      Delete