What to see - Bachledka...

Friday, October 27, 2017

Čaute všetci! Dnešný post je viac menej pre našincov, tak bude iba po našom. Sľúbila som vám info z novej atrakcie v Bachledke, ktorá teda prilákala nejedného nadšenca peknej prírody. Boli sme ju omrknúť 2 týždne dozadu. Úplne spontánne sme si v piatok bookli cez Airbnb perfektné ubytko v Poprade, ktoré bolo len pár metrov od totálne skvelej RAW/VEGAN reštaurácie LAHODNOSTI, kde určite musíte zájsť. 


PREČO TAM JESŤ?
Jedlo je SKVELÉ. BODKA. Dali sme si aj RAW špagety z cvikle, aj špaldové palacinky s medovou čokoládou a banánom pre juniora a aj skvelý grilovaný camembert plnený cesnakovým olejom, chilli, brusnicami s kváskovými hriankami. Ale to, že majú skvelé jedlo zďaleka nie je všetko. Vyzerá to u nich ako u babičky. Doslova. Celé miesto dýcha nostalgiou. Starý naábytok, hračky, všetko. Je to raj hipsterov, tým som si istá. My sme boli s juniorom v detskej izbe, všetci vyzutí, behali sa hrať s hračkami, kočíkovať bábiku, hojdať sa na koníkovi a popri tom spokojne a hlavne POKOJNE jesť. Lahodnosti sú členom SLOW FOOD a my sme si večeru u nich mega užili. Ak ste zvedaví na celé menu, tak ho nájdete TU. Och a konečne som niekde videla milú obsluhu.




CHODNÍK KORUNAMI STROMOV - PRÍJAZD :)
Tak na začiatok treba povedať, že ak nečakáte radi ako ten pán z reklamy, tak počkajte kým opadne počiatočný ošiaľ. Ak ste na pozvoľný pohyb auta zvyknutí, tak nech sa páči. Cesta, čo normálne trvá 6 minút, nám trvala vyše pol hodiny, ľudia odparkovali svoje autá hocikde popri ceste, kľudne aj niekomu na záhrade a potom to tam vyzeralo ako malé parkovisko a veselo šliapali peši. Takže pozor na chodcov. Neodporúčam to robiť, keď idete s kočíkom prípadne malými deťmi.





OPLATÍ SA PRIVSTAŤ?
Určite áno. Hlavne preto, že posledný lístok vám aktuálne predajú o 14.00 a posledná lanovka dole ide o 16tej. Určite si skontrolujte otváraciu dobu, aby ste neboli sklamaní. Plus plánovaná údržba má byť od 6-16. Novembra.




LANOVKA VS. VÝŠĽAP
Keďže boli rady všade. Vonku brutálne teplo a započuli sme rozhovor 2 turistov, že cesta hore trvá pešo 30 minút a lanovkou aj s čakaním to trvá 1 a pol hoďky, tak bolo rozhodnutie jasné. Je to trošku strmák, tak sa na to pripravte a nezabudnite si vodu. Cestou dole si fajnovo precvičíte nôžky, ja som ešte niesla aj juniora, pretože mi zaspal v Manduke a veru som sa aj zapotila.





AKO SA OBLIECŤ?
Odporúčam pozrieť si predpoveď počasia. Vedľa nás šľapala rodinka naobliekaná v zimných bundách, čiapkách, som prekvapená, že aj mačky nemali a vonku bolo poriadne cez 20 stupňov. Museli sa piecť, my sme šli v tričku max svetri. Treba rátať s tým, že veža je už vážne vysoko, fúka tam ako besné a je aj o dosť chladnejšie ako na chodníku a tam sa už teplejšie oblečenie môže hodiť, ale všetko s mierou.





PES, KOČIAR a iné lahôdky.
Zverinec má vstup na chodník zakázaný, ale majú free voliéry, kde si svojho naj kamoša môžete odložiť. Vyskúšané na našom hafanovi a neprišiel k žiadnej duševnej ujme. Minimálne si nesťažoval. Na lanovku vraj kočiar vedia naložiť, ale úprimne netuším ako. Neskúšala som to a radšej by som riešila nosič.





NAŠE DOJMY.
My sme si výlet užili na jednotku. Chodník je potiahnutý nejakým super pletivom, tak sme sa vôbec neobávali, keď sa Zachary rozhodol celý chodník prejsť po vlastných a niekedy aj cúvať. Našli sme zopár adrenalínových zákutí a aj zopár edukačných zastávok. Sieť vo veži vyzerala perfektne, ale tú skúšal už iba drahý. My s juniorom sme zostali o 2 poschodia nižšie kvôli vetru. Rozhodne odporúčam.
Kto už bol pozrieť? Mali ste tiež toľko ľudí?



You Might Also Like

2 komentárov

  1. My sme sa chystali, no kvôli tým náporom ľudí sme si to rozmysleli a rozhodli sme sa to skúsiť až budúci rok. Preto tento článok veľmi oceňujem, keďže aj my už pôjdeme s krpcom. Akurát ešte uvidíme ako to poriešime s tým kočiarom, keďže ja nemám v pláne nosič. No uvidíme ešte, ako sa hovorí človek mieni pán Boh mení :D. Ale super článok naozaj a aj fotky, no len tých ľudí teda je tam vážne dosť :D

    NITA
    NEW POST

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahoj Nita..no na stránke píšu, že kočík ti odvezú hore,ale na vlastné oči som to nevidela, tak nemôžem potvrdiť a tá lanovka nie je ani kabínková a ja osobne by som sa tam s našim akčným dieťaťom asi bála zviesť..tak asi prehodnoť ten nosič alebo aspoň šatku..mať to so sebou, že keby niečo :)a nuž ľudí tam bolo požehnane :D :D

      Delete