Nie je doktor ako doktor...

Wednesday, September 18, 2019

Ahojte priatelia. Tento článok je z kategórie už som predýchala a snáď to objektívne zhodnotím. Naša púť po lekároch a nemocniciach začala 10. apríla a pre mňa to už navždy budú druhé Rebine narodeniny. Dostala svoj prvý záchvat a úprimne? Odvtedy sme už pochodili nemocnice skoro po celom Slovensku. Dostali sme rôzne správy a nuž ťažko sa mi hodnotí, kto mal kedy pravdu. Pravda je totiž taká, že mozog sa vyvíja a možno v danom čase, keď sa to či ono vyšetrenie Reb robilo, bol výsledok naozaj taký, ako nám ho popísali lekári. V Košiciach sme strávili týždeň, každý mal pocit, že sme sa na neurologické oddelenie prišli iba rekreovať, lebo Reb vyzerala ako zdravé dieťa. V máji sme u spádovej neurologičky v ambulancii už dostali správu, že Reb má nález na oboch hemisférach a chcela nasadiť liečbu. My sme ako viete celý jún cestovali, takže liečba ostala odložená, kým sa nezopakuje ďalší záchvat. Po dovolenke ešte v júni sme skočili na neurológiu v Bratislave, výsledky boli čisté a tým pádom žiadnu liečbu nebolo treba. Kontrola v Košiciach v júli s rovnakým výsledkom, máme zdravé dieťa, netreba žiadne lieky. Samozrejme ak sa nič neudeje. Mali sme lieky na prvú pomoc, s tými sme totiž aj cestovali. Nie sme blázni a v živote by som Reb ani Zakyho nevystavila zbytočnému nebezpečiu. August úplne bez problémov a potom prišiel september a my sme sa vrátili z chaty a rovno sme večer skončili v Bardejove.



Kolotoč s lekármi


Tentokrát som sa už poistila a po podaní liekov som Reb natočila na video, aby mali doktori jasný záznam ako to prebieha. Detská pani neurologička sa za celý čas, čo sme boli v nemocnici hospitalizované, nedostavila. Reb tam oslávila meniny aj narodeniny úplne zbytočne, ale nevadí. Keď sme sa k nej konečne dostali už ambulantne, tak sa nás spýtala, či chceme liečbu, keď sme povedali, že nech nám popíše záznam, začala písať správu. Tú nám dala do ruky a posielala nás domov. My ale radi čítame, a tak sme sa v nej dočítali, že nesúhlasíme s liečbou. Nič také z našich úst nevyšlo, keď sme to pani doktorke povedali, tak nám oznámila, že ona mala taký pocit, že jej nedôverujeme a že liečbu nechceme, lebo lietame po celom Slovensku. Nakoniec nám teda predpísala lieky a správu zmenila. Možno to bude pre niekoho nepochopiteľné, ale lieky sme nevybrali, lebo sme chceli postup a nastavenú liečbu skonzultovať s doktorkou v Bratislave, to sme už nestihli. Reb mala o 2 dni ďalší záchvat a zase sme skončili v nemocke, teraz však už s nálepkou rodičov, ktorí dieťaťu nedali predpísané lieky. Tu už mali lekári pocit, že sme namyslení Blaváci, čo si myslia, že sú tu nekompetentní lekári, a teda o svojej kompetencii ma nakoniec moc nepresvedčili. Tak som si vypočula ako každý záchvat spôsobuje nedokrvenie mozgu a či budem žiť s tým, keď sa jej mozog poškodí, hlášky typu -" mne je to jedno, moje dieťa to nie je" a podobne, podotýkam, že ani jeden z týchto lekárov nebol neurológ. Netušila som, že vizita je krycie meno pre šikanovanie rodiča, aby si páni doktori povedali jeden po druhom ako im mám slepo veriť a v žiadnom prípade s nikým nekonzultovať. Tak to teda pardón. 



Našťastie nie sme odkázaní slepo dôverovať tomu, čo nám tu predsúvajú. Reb sme na liečbu nastavili a konzultovať budeme. Aj tu sa však našiel názor jednej lekárky, aby sme išli do Bratislavy, pretože tu to funguje všelijako. Bohužiaľ takýchto názorov veľa nenájdete. Byť ticho a robiť len to, čo vám povedia. V žiadnom prípade nedotazovať rozhodnutia lekárov, tak takto by sa to v našom zdravotníctve malo robiť. Niečo vám poviem, pýtajte sa na všetko, a ak sa vám niečo nezdá, choďte aj inde. Aj lekár je iba človek a vie iba toľko, koľko sa naučil. To, že nikto nevie všetko hádam ani nemusím hovoriť.




Tipy na darčeky pre dievčatko

A teraz trošku na odľahčenie, lebo tento článok je doplnený narodeninovými fotkami Reb. Ak by niekto zháňal tip na darček, tak od nás Rebi dostala drevenú kuchynku a hráva sa s ňou pomerne často. Vybrala som ju práve kvôli tomu, že v nemocke to bola jej obľúbená hračka. Od babiny dostala k meninám Rosu a k narodeninám kočík Little Dutch. Zaky dostal k meninám Jima, takže máme komplet Little Dutch rodinku. Nájdete ich napríklad na Minilove.sk. Little Dutch má aj drevenú kuchynku, ale nám sa farebne nehodila do izby, tak sme zvolili túto. Inak peknú majú aj v Ikei, ak by niekto mal cestu okolo. Budúci týždeň už opäť fashion outfit. Majte krásny týždeň a nech sa vám choroby vyhýbajú. 



You Might Also Like

0 komentárov