Ako na vianoce bez stresu?...

Wednesday, December 18, 2019

Ahojte kamoši. Už nám zostáva iba týždeň do vianoc. My tie svoje trávime na východe, v našom dočasnom domove ako viete a nie sú pre nás úplne typické. Normálne by sme už mali všetko nachystané, ale tu  to ide v nejakom inom rytme. Preto som sa rozodla napísať článok o tom ako sa dať do kľudu, ak v ňom náhodou nie ste, aby ste mali krásne sviatky a riešili iba to na čom záleží.


Rozplánujte si dôležité veci


Tak pekne poporiadku. Povedzme si úprimne, čo by vám počas sviatkov najviac chýbalo? A ak ste si odpovedali jedlo ešte skôr ako vás napadli vaši blízki, tak vás nesúdim, každý to máme inak, ale áno. Jedlo ovplyvniť vieme a určite nechceme aby nám počas sviatkov chýbalo. To mi verte, špajzu chcete mať plnú a keď budete mať depresiu z čohokoľvek, dobré jedlo srodinou vám môže zlepšiť náladu. 

Takže moja prvá rada znie: Zásobte sa jedlom, ktoré máte radi. 


Nepečte 300 druhov koláčov, spravte si svoje najobľúbenejšie. Stave na kvalitu a nie kvantitu, nakúpte si všetko potrebné na vianočnú večeru, ovocie a nejaký ten trúnok. Myslite aj na návštevu, počas sviatkov vás môžu prepadnúť susedia, rodina aj priatelia, tak majte stále niečo v špajzi. 

Rada číslo dva: Darčeky zabaľte cez víkend.



Ak ich náhodou nemáte vybrané, tak to zmáknite online (ideálne) alebo hneď ráno cez víkend. Potom ich môžete rovno zabaliť. Nenakupujte bezhlavo, napíšte si zoznam, čo pre koho chcete. Nikto nechce dostať 30 zbytočností. Veď viete, že menej je viac a aj vyrobené darčeky vedia potešiť (vážne). Fľaša vaječného likéru či krabica s domácimi koláčikmi sú krásne a chutné a potešia snáď každého.

Keďže nikoho nechcem nabádať k pitiu alkoholu, tak moja tretia rada nebude znieť: Spravte si vaječný likér a usrkávajte z neho, keď deti zaspia. Miesto toho si dajte jednu či dve višňové guličky (s rumom či bez). Nuž čo, som alibista.




A teraz prekvapko, na ktoré by ste prišli aj sami, ale je to mega dôležité, ak sa naozaj -naozaj nechcete zblázniť. Ak ešte nemáte, tak už neumývajte okná, je to šum a fuk. I tak nebude snežiť, tak sa cez ne von nebudete pozerať. Ale nie toto som chcela. 

Moja posledná rada znie: Nenechajte všetko na svojich pleciach. Aleluja.


Rozdajte úlohy, nech každý prispeje svojou troškou. Vianoce sú pre všetkých, a tak sa musia všetci zaslúžiť o pohodu a pokoj.

Ako vidíte tak aj outfit sme trošku zvianočnili. Reb má dokonale vianočné nohavice a ja som stavila na červenú baretku a moju obľúbenú letnú košelu od Lovely Pepa, ktorá sa podľa mňa dá nosiť celoročne. Jeansy mám z Bloger bazáru od Viky a topánky sú tiež už staršie.

Želám vám krásne sviatky a vidíme sa 1.sviatok vianočný s ďalším článkom.

You Might Also Like

0 komentárov