Letné šaty v čiernej farbe...

Tuesday, July 21, 2020

Dobré ránko. Minule som na Instagrame čítala od Zuzky post, kde písala, že aj čierna môže byť letná farba. Podľa mňa farby nepoznajú limity ročných období. Tak isto si môžete dať biele nohavice v zime ako čierne šaty v lete. Môžete mi veriť, vyskúšala som totiž aj jedno aj druhé. Nemôžem tvrdiť, že mi v čiernych šatách nebolo teplo, ale úrimne? V ten deň by mi bolo teplo tak v červenej ako bielej a to som si v nich strihla aj takmer kilometrový beh domov, keďže Rebs sa rozhodla skrátiť si svoj poobedný spánok. Áno spotila som sa, ale stálo to za to. Cútila som sa ako španielka, ktorá sa ide pozrieť na vystúpenie flamenka a to som sa iba prešla po dedine. Moja vnútorná herečka to miluje.

Univerzálne šaty

Ak by ste sa ma spýtali, čo pokladám za univerzálne šaty, tak by to boli práve tieto. Viem si ich predstaviť na sebe celý rok. Tým, že majú dlhý rukáv, tak si ich na jeseň či jar pokojne oblečiem s koženou biker bundou a v zime s vlneným svetrom a kabátom. Pokojne si k nim obujem tenisky, sandále na opätku, šlapky či kožené šnurovačky. Sú to šaty do voza aj do koča a čo je na nich najlepšie? Sú naše slovenské. Z dieľne šikovného návrhára Patrika Haaza. Prišli nádherne zabalené, koniec koncov to balenie som použila aj na fotkách, do tašky som si hodila slamenú ľadvinku a vyzeralo to perfektne. Ak by ste si náhodou mysleli, že budú určite super drahé, tak vás poteším. Ak si nakupujete v Zare či HM, tak si moji milí môžete pokojne kupovať aj slovenskú tvorbu. Cenovo v mnohých prípadoch ich tvorba totiž nepresahuje fast fashion obchody. 



Doplnok, ktorý oživý každý look

Viete, že sa moc nemaľujem. Ako fashion blogerka mám v tomto smere asi nevýhodu. Pretože make up vie pekne podporiť každý outfit, ale úprimne. Ja sa cútim nalíčená už keď si dám na pery rúž. Okrem rúžu rada používam vo svojich stajlingoch klobúk.  Vie dodať pomyselnú bodku k celkovému looku. Tieto šaty, drdol aj celková atmoška miesta, kde sme fotili si ho podľa mňa pýtala a to som si ho ani nemusela nasadiť na hlavu. Veď posúďte sami. Bez klobúka by to nebolo ono, niečo by stále chýbalo. Kedysi som si myslela, že potrebujem všetky klobúky sveta. Teraz sama vidím, že mi stačí čierny a prírodný. Tie zo Zary, HM a iných obdobných obchodov nevydržia večne. Ale vzhľadom na cenu vám to asi nebude ľúto. Ja mám tento druhú sezónu a nosím ho často. Zažil si more, úpek, vietor aj šikovné rúčky našich detí a jeho tvar tieto podmienky poznamenali, ale na druhej strane si myslím, že minimálne ešte jednu sezónu možno prežije. 

A čo vy milé moje, nosíte v lete veľa čiernej?

Šaty s opaskom - Patrik Haaz // Šlapky - Birkenstock // Klobúk - Stradivarius

You Might Also Like

0 komentárov