Ako sa cítim ako budúca trojmama?...

Wednesday, February 17, 2021

Ahoj kamoši, ak ste z môjho blízkeho okolia, tak to už chvíľku viete, ak ste moji zlatí followeri, tak to viete od Valentína a teraz vám o tejto našej blížiacej sa rodinnej zmene poviem niečo viac. Nebudem sa tváriť, že myšlienku na 3 deti sme ako rodina zvažovali už dávno, ale tiež je pravda, že realita s dvomi deťmi sa mi zdala ako pomerne postačujúca. Nie, že by naše deti boli ako neriadené strely, ale už narástli do veku, kedy sme začali pomýšľať na pokojné víkendy a koniec prebdených nocí, ale viete ako sa hovorí " Be carreful what you wish for!"

Prvý trimester a naše očakávania

Prvé tri mesiace boli poriadnou skúškou trpezlivosti. Naozaj závidím ženám, ktoré tvrdia, že tehotenstvo milujú a je to pre ne prechádzka ružovou záhradou. Pre mňa je to ako sci-fi. U mňa bolo každé tehotenstvo v tejto časti veľmi náročné, ranné nevoľnosti sa maskovali za večerné, do toho dve malé deti, ktoré vyžadujú neustálu pozornosť, únava level 1000 a koronové obmedzenia, to bol koktejlík, ktorý spôsoboval, že hoci som deň zvládla, tak večer po čítaní rozprávok som padla ako kabela. Ešte dobre, že trpaslíkov dávame spať pomerne skoro a o 8mej sme už všetci odfukovali. 

Druhý trimester - svitá na lepšie časy

Moje telo si uvedomilo príchod druhého trimestra s oneskorením, a tak zlepšenie prišlo asi okolo 14teho týždňa. Lepšie neskoro ako nikdy, všakže. Pri xy-lóntom tehotenstve už neriešte aké veľké je vaše mimi, či má veľkosť ako baklažán alebo melón je vám už šum a fuk. Žiadne aplikácie ani hľadanie najlepšej vaničky, sedátka či postieľky. Veď všetko už máme 100x doma. Energia sa mi postupne zvyšovala, zvládala som okrem bežnej starostlivosti o deti, doma pracujúceho manžela a psa aj skúšať nové recepty na tvarohové šišky, 2-hodinové prechádzky k jazeru, či lopatovanie na prípravu ultimátnej dráhy na sánkovanie, ale čo je z blogo hľadiska naj, tak to bol fakt, že som mala energiu na spešl fotenia a fešn inšpiráciu pre vás. Pretože na toto mi počas prvého trimestra naozaj nezostala energia.

Tretí trimester je zatiaľ záhadou.

Čo bolo iné z pohľadu stravovania?

Zatiaľ čo pri Zachariášovi som nemohla jesť mäso a sladkosti, pretože mi z nich bolo fyzicky zle, tak pri Rebs som sa mäsom aj sladkosťami mohla napchávať do bludu. Pri tomto treťom mi vadili skôr vône - ako smažená cibuľa a slanina, zjesť som ju mohla, ale keď sa chystala, tak som musela ísť preč, inak bola migréna za dverami. Už pri Rebs som sa naučila, že ak chcem večer spokojne zaspať, tak po 6tej večer už nemôžem jesť, v opačnom prípade by som mala žalúdočnú kyselinu až v ušiach, ak to náhodou trápi aj vás, tak nejesť po 6tej vám zachráni život. Toto mimi si pýta veľa zeleniny a ovocia, ale aj kopu  čokolády. Tak asi priberiem viac ako pri posledných dvoch láskach. Uvidíme, čo vám poviem. 

Držme si palce, aby čím skôr otvorili škôlky, pretože ku koncu tehotenstva už bude moja energia zase na ústupe a rada by som nezošedivela. 

Mimochodom nekúpila som si žiaden tehotenský kúsok do šatníka, v pohode si vystačím s legínami, teplákmi a šatami. 



You Might Also Like

0 komentárov