Pomalá móda ako suvenír z dovolenky...

Wednesday, November 03, 2021

Ahoj kamoši! Neuveríte, ale prestali sme si z dovolenky nosiť magnetky. Ja viem, že je to obrovský prevrat a že ste takúto správu nečakali a budete to musieť najskôr predýchať, aby ste mohli vôbec pokračovať v čítaní, ale keď sa vám to konečne podarí, tak sa dozviete aj to, prečo sa takáto zmena v našich životoch udiala. Nebudem vás dlhšie ani naťahovať, lebo je to natoľko závažné, že treba strhnúť náplasť hneď, tak teda trhám, nuž - nemáme chladničku. Teda of course, že máme - nejdem si predsa maslo dávať na okno, ale je vstavaná, tak naše magnetky nemajú kde tráviť svoj čas a zatiaľ sme aj prudko bez dverí, tak ani tento priestor neviem premaľovať magnetickou farbou (toto mám v pláne v detskej, nech aspoň ich magnetky môžu fungovať ako ľudia). No a ako správna žena, ktorá myslí ekologicky, ale zase rada si niečo z dovolenky prinesie a nie práve kvasinkovú infekciu, som si chcela priniesť kúsok do šatníka. Ale ako to poňať, aby bola aj planéta happy, aj ja aby som bola happy? Tak to je oriešok minimálne pri niektorých destináciách, ale na Menorce som to našťastie vyriešila, ako? Čítajte ďalej.

Lokálny dizajn vs. secondhandy

Vidím to tak, že máte hneď dve možnosti, ak chcete myslieť na planétu aj na svoj šatník. Buď si pogooglite lokálnych tvorcov a nájdete si v danej destinácii dizajnérsky obchodík, alebo stavíte na kartu sekáčov. My sme zistili na vlastnej koži, že hlavné mesto MAÓ v tomto smere neponúka žiadne skvosty. Našli sme tu iba jeden sekáč, v ktorom nenájdete dramatické množstvo pokladov, ale ako sa vraví - kto hľadá, ten nájde. A mne sa podarilo. Našla som krásnu ľanovú košeľu veľkosti XXL, ktorú však niekto šikovne spral na veľkosť M a vyrobenú - držte sa v MADRIDE, tak a darček pre Boška bol na svete. Má ten chlap ALE smolu, lebo mu ju budem kradnúť. Parádne sa totiž hodí k saténovým nohaviciam, ktoré som našla zase v lokálnom shope, kde inde ako v hlavnom meste?

Ak by ste si tento sekáč chceli na Menorke pozrieť, tak sieť sa volá MESTRAL a nájdete ho hneď niekoľkokrát aj v CIUTADELLE. Rozhodne sa tam oplatí kupovať tradičnú obuv z kože. Sú to také typické našuchovačky a majú ich aj pre deťúchy - stoja od 3 do 7Eur a je to niečo, čo ak chcete, tak v sekáči nájdete v super stave. Mám to očekované.Ja som si ich aj skúšala, ale odolala som, pretože som si primárne chcela nájsť šaty a Kanken je síce priestranný, ale už sme sa vracali s vedierkom do piesku navyše.


Ďalšími kúskami, čo tieto sekáče na Menorke ponúkali boli kúsky do domácnosti. Ak túžite po španielskej dečke, mise či prehoze, tak aj takéto poklady tam nájdete, ak by sa nám to zmestilo do našich backpackov, tak si zoberiem isto aj komodu či starý televízor, pretože pokladov tam mali neúrekom. Pre detiská sa mi ešte páčili  a pravdepodobne to boli rovnošaty respektíve nejaké detské uniformy a chcela som im to vziať ako kostým na Halloween, tiež som nakoniec odolala, ale niekomu sa táto info ešte môže šiknúť. Sčítané, podčiarknuté - sekáče na Menorke asi až tak moc nefičia, ale ak budete mať šťastie, tak si niečo pre seba či polovičku nájdete. Rozhodne by som šla skôr pre tento účel do Ciutadelly, keďže tam sa ich nachádza viac. Nezabudnite si checknúť otváraciu dobu a pozor na SIESTU. Na Menorke sa totiž všetko o 1nej zavrie a otvoria zase až o 5tej, vtedy sa choďte radšej okúpať, lebo nekúpite si ani šišku v čokoláde, jasan?





You Might Also Like

0 komentárov