Víta vás Casa Čunta...

Wednesday, January 12, 2022

ŠNR 2022 priatelia! Mám veľké očakávania od tohto roku, ale to ja mám takto v januári vlastne každý rok. Tentokrát začneme blogo sezónu tým, čo mi vyplňuje značnú časť môjho bytia a nepôjde o deti, čo môže viesť k jemným zmätkom. Ale tento blog nikdy neašpiroval na MAMA BLOG, tak sa tomu vlastne ani nemožno čudovať. Ako viete, tak odkedy sa Rebs narodila, to je naša prostredná pre rekapituláciu, niekto sa už v počte našich detí môže strácať, tak sme sa 3x sťahovali. Nadobudla som príjemnú prax v balení a vybaľovaní škatúľ a našla využitie pre krabice s mesačným balením plienok, skvelá vec je to - šetríte peniaze aj planétu. Vrelo odporúčam spraviť si pred sťahovaním dieťa. Ale späť k dnešnej téme a tou je  - tadadadá DOMOV a jeho zútulňovanie. 

Vôňa dreva na privítanie

Asi vás neprekvapí, že v rámci zariaďovania domu som pri doplnkoch siahla po slovenských firmách a mladých umelcoch. Samozrejme, že aj u nás sa nájde aj tradičná švédska modro-žltá klasika a aj instagramový plagátový gigant, aj kadečo iné, ale vyberala som aj naše krásne a poctivé výrobky. Vešiaky OSKi od TinyDecor sú vyrobené z masívneho dreva bukového alebo dubového a v prípade farebného prevedenia farbené ekologickou farbou vhodou aj na detský nábytok. Keď som sa rozhodovala, kde ich umiestnim, tak som okrem haly a spálne rozmýšlala aj nad detskou izbou, pretože okrem toho, že je OSKi praktický vešiak, tak má vďaka dômyselnému prevedeniu v tvare kvapky aj potenciál na vytvorenie krásneho doplnku na stenu. Vešiaky sú vyrábané s láskou ručne a u nás doma, čo pre mňa týmto rozkošným vešiakom iba pridáva na hodnote. Na pohľad sú krásne a sú to mocní chaloši, veď unesú až 15 kilový náklad. 

Spálňa s dotykom fashionistky

Poznáte ma - čo sa módy týka, inklinujem k minimalizmu, pretože nemám rada milión vecí všade. Preto aj doma volím doplnky striedmo a každý jeden musí byť účelný a samozrejme vizuálne zaujímavý. Nechcela som však spálňu ponechať úplne prázdnu, a tak pohľadová časť pri vchode do izby dostala nový šat - doslova. Zavesila som si svoje obľúbené šaty na stenu a ako parťákov som im dala moje fav klobúky, ktoré si takto našli svoje miesto na výslní. Farebná paleta je v béžových odtienoch a tak stenu zdobia 3 vešiaky v prírodnej farbe DUBu. Dekor dubu sa nám dostal do každej miestnosti domu a spolu s betónovou podlahou tvoria základný prvok našeho bejváku. Hravosť šiat perfektne spolupracuje s hravým tvarom vešiakov a dopĺňa tak chladnú betónovú podlahu, sivé posteľné a tmavú sivo-zelenú skriňu. Myslím, že práve vďaka týmto doplnkom si naša spálňa našla balans medzi mužským a ženským svetom.


Hala pre priateľov

Vo vstupnej hale máme obmedzený priestor a ja som chcela vytvoriť miesto, ktoré vás vrelo privíta hneď ako vstúpite, aby nepôsobilo príliš sterilne, ale ani veľmi domácky. Opäť sa v nej spája drevo a tmavé doplnky. Vešiaková zostava Oski je tu tvorené dvomi antracitovými, dvomi čiernymi a jedným prírodným dubovým vešiakom a sú primárne určené pre hostí, ale keď zrovna nikoho nečakáme, tak ja osobne sa zabávam aranžovaním rôznych kúskov oblečenia a doplnkov. Len tak pre radosť a deti si na spodné vešajú svoje bundičky, kým ovládnu záhadné taje fungovania vešiakov, ktoré sa ukrývjú v útrobách vstavanej skrine. Hahaha. Detský svet je vážne magický. Na eshope Tinydecor.eu si viete objednať aj rôzne farebné kombinácie, alebo objednať sety od dvoch po 5 kusov. Nezabúdajte popustiť uzdu fantázii. My sme ich montovali čisto pocitovo a aj preto máme v spálni 3 mieso pôvodne plánovaných 2. V balení prídu už aj s hmoždinkami a tak vám stačí vŕtačka a idete. 


Tento článok vznikol v rámci spolupráce, ktorú som si sama vybrala, s čistým svedomím vám tieto krásne drevené vešiaky odporúčam. Budete ich ľúbiť a oni vám budú robiť radosť dlhé roky. 

You Might Also Like

0 komentárov