Mestský ninja v zime...

Tuesday, February 01, 2022

 Ahojte kamoši! Ešte v časoch minulých, keď boli obe deti v škôlke, teraz mi to príde ako v inom storočí a pritom to bolo iba toť minulý týždeň, sme si s mojim drahým mužom dovolili odviazať sa a skočili sme na obed von. Chcela som písať, že iba my dvaja, ale logicky s nami bola aj baby Ruth. Cestou do Sýpky u Ludvíka sme si strihli centrum našeho nového domova - a hneď dominantu a to Divadlo Andreja Bagara. Ak sa niekto podujme postrážiť nám deti, tak by som si skočila pozrieť hru TESTOSTERÓN. Vopred ďakujem všetkým uchádzačom o babysitting. Okej, okej - dám si zájsť chuť minimálne, kým zo mňa nebude dojná krava a potom fijú za kultúrou, takou kde budem s dospelými a medzi dospelými. Inak keby nejaké divadlo zaviedlo predstavenie pre páry s mimčami, tak si myslím, že by sa im to rýchlo vybookovalo. Dieťa by si spokojne cickalo na mamke a mamka by spokojne pozerala na heroické výkony hercov. Navrhujem nejakú jemnú komédiu, aby záchvaty smiechu nebudili deti. Alebo posunúť hru na skoršiu hodinu. Tak o tretej by to myslím šlo. 3 hodiny divadla pred večerným spánkom. No vážne, skúste to niekto. Nečíta ma niekto z divadelnej scény? Pokojne si ten nápad vezmite za svoj. 


Moja zimná uniforma

Ťažko sa mi o tom hovorí, lebo moja každodenná uniforma je vlastne tepláková mikina a legoše alebo tepláky, ale. Ale keď sa naskytne tá šialená príležitosť skočiť po deti do škôlky a náhodou mám náladu vyzliecť si tepláky, tak siaham po týchto nohaviciach a zateplenom kimone. Toto kimono som si dopriala ako vianočný darček a tuším, že ho vďaka zatepleniu budem nosiť celoročne. Jediné, čo by som na ňom zmenila sú vrecká. Vôbec mi to nenapadlo a teraz mi náramne chýbajú. Tak, ak budete od Ninja Retzer náhodou objednávať, tak radím myslieť aj na toto. To je ako keď v našom dome mysleli na milión káblov na osvetlenie a zabudli na káble do vonkajších roliet. Je to také chrumkavé vŕtať komplet fungl dom, keď už v ňom bývate. Na druhej strane, treba sa vedieť v týchto covid na tretiu časoch zabaviť, no nie? Nohavice sú prehistorické, nosím ich aj ja, aj Pali, tak si dovolím tvrdiť, že sú unisex. (máme rovnakú postavu a neviem, či je to dobre pre ňho, či pre mňa, či ani ani) Nuž tak. V akcii tu vidíte už aj moje zimné martensy a teda najskôr som si vravela, že vôbec tak netlačia, ale potom ma pľuzgier presvedčil, že možno si na ne naozaj musím zvyknúť. Inak by som prisahala, že keď som sa na seba kukla do zrkadla, tak som vyzerala menej ako guľa, ale na fotkách to v tej kose vyzerá, že som Michelin, nuž čo narobím.



Čas na kabelku

Ja neviem, či sa to už prejavilo v obratoch obchodov a značiek predávajúcich výhradne kabelky, ale ja vlastne ani nemám priestor na nosenie kabeliek a nie som si istá, či mi pomôže návrat do pracovného prostredia. Pevne verím, že hej, lebo moje kabelkové kamošky si to zaslúžia, ale ak nám tu zostane éra home officov, tak to si snáď budem kabelku brať aj na záchod a pred počítač. V každom prípade táto moja fešanda ešte nebola poriadne vyvetraná a teda je jej smutno iba tak v krabičke. Aspoň dust bag by sa jej zišiel. Toľko k mojim dnešným úvahám, dajte mi vedieť, kto z vás dievčatá má ešte priestor a chuť nosiť kabelky a teda či aj reálne chodíte niekde von, pretože ja chodím von iba vyvenčiť deti a psa a tam sa kabelky úplne štýlovo nehodia, chápete. Inak kabelka je mladej českej značky - Mybelka, ktorú šijú na mieru. Vy si vyberáte tvar, kožu, pútka, gravírovanie - čiže je presne taká, po akej túžite. Ja som vychytala akciu s dvomi pútkami a veľmi sa z toho vytešujem. Kuknite k nim na web, ak sa vám chce. Je tam samé krásnô.



Krásnu druhú polovicu týždňa vám želám a nám želám, aby bola zase škôlka pre obe deti a mohli sme aspoň raz za týždeň vybehnúť medzi ľudí. 




You Might Also Like

0 komentárov